menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Polévky
keyboard_arrow_right
zeleninová polévka

zeleninová polévka

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 395 kJ
= 94 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 10 g
Tuky 4 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 395 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 10 g
Tuky 4 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
10 g
Cukry
2 g
Tuky
4 g
Nasycené mastné kyseliny
0,91 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
2 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
89 mg
Vláknina
2 g
Sůl
2 g
Voda
78 g
Vápník
41 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
193 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Cholin Cholin
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Obsahuje minerální látky
Selen Selen
Železo Železo
Molybden Molybden
Vápník Vápník
Draslík Draslík
Pektin Pektin
Chrom Chrom
Vláknina Vláknina
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Fluor Fluor
Měď Měď
Sodík Sodík
Jód Jód
Kobalt Kobalt
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Obsah potraviny

základem zeleninové polévky je zelenina (zpravidla kořenová), voda či vývar, koření a zavářka v podobě nudlí, nočků, krupek aj. Někdy se přidává také vejce, maso,či uzenina. Obsah výživných látek závisí na konkrétním druhu polévky a může být velmi rozdílný.

Vliv na zdraví

správně připravená zeleninová polévka je jistě dobrým zdrojem tekutin, vitamínů, minerálů i vlákniny, což jsou látky, které prospívají našemu zdraví. Lehká zeleninová polévka (ideálně vývar) může být součástí redukční diety, protože částečně zasytí a následně postačí menší porce druhého chodu.

Praktické rady

při přípravě krémové zeleninové polévky není potřeba přidávat mouku na zahuštění. Stačí, když dáte vařit více zeleniny, jejíž potřebný podíl pak rozmixujete. Zbytek zeleniny můžete nakrájet, což bude vyhovovat zejména strávníkům, kteří mají rádi v polévce kousky. Polévky v hostincích bývají často zdrojem přemíry tuku, soli a někdy i pepře. Dávejte si proto pozor na výběr restaurace, zejména chystáte-li se tam s dětmi.

Nejhledanější v kategorii Polévky

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
165 0,04 0,01 0,02 0,01 add_circle Zapsat
200 0,04 0,04 0,02 0 add_circle Zapsat
243 0,03 0,1 0,01 0,01 add_circle Zapsat
130 0,01 0,05 0 0 add_circle Zapsat
25 0 0 0 add_circle Zapsat
270 0,04 0,05 0,03 0,01 add_circle Zapsat
162 0,02 0,07 0 0,01 add_circle Zapsat
300 0,01 0,07 0,04 0 add_circle Zapsat
339 0,05 0,14 0 0,02 add_circle Zapsat
280 0,01 0,05 0,04 0,02 add_circle Zapsat
347 0,1 0,06 0,03 add_circle Zapsat
114 0,01 0,04 0,01 add_circle Zapsat
310 0,04 0,12 0,01 0,03 add_circle Zapsat
392 0,04 0,15 0,04 add_circle Zapsat
164 0,02 0,01 0,01 0 add_circle Zapsat
156 0,01 0,04 0,02 0,01 add_circle Zapsat
143 0,01 0,05 0,01 0,02 add_circle Zapsat
209 0,02 0,08 0 0,02 add_circle Zapsat
167 0,04 0,01 0,03 add_circle Zapsat
86 0,01 0,01 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách