menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Polévky
keyboard_arrow_right
zeleninová polévka

zeleninová polévka

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - zeleninová polévka
Energetická hodnota 395 kJ
= 94 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 10 g
Tuky 4 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 395 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 10 g
Tuky 4 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
10 g
Cukry
2 g
Tuky
4 g
Nasycené mastné kyseliny
0,91 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
2 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
89 mg
Vláknina
2 g
Sůl
2 g
Voda
78 g
Vápník
41 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
193 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Cholin Cholin
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Obsahuje minerální látky
Selen Selen
Železo Železo
Molybden Molybden
Vápník Vápník
Draslík Draslík
Pektin Pektin
Chrom Chrom
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Fluor Fluor
Měď Měď
Sodík Sodík
Jód Jód
Kobalt Kobalt
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti

Základem zeleninové polévky je zelenina (zpravidla kořenová), voda či vývar, a vybrané koření. Někdy se přidává i zavářka v podobě nudlí, nočků, krupek nebo pohanky. Může se přidat také vejce, maso či uzenina. Obsah výživných látek závisí na konkrétním druhu polévky, a může tak být velmi rozdílný.

Správně připravená zeleninová polévka je jistě dobrým zdrojem tekutin, vitamínů, minerálů i vlákniny, což jsou látky, které prospívají našemu zdraví. Lehká zeleninová polévka (ideálně vývar) může být součástí redukční diety, protože částečně zasytí a následně postačí menší porce druhého chodu.

Při přípravě krémové zeleninové polévky není potřeba přidávat mouku na zahuštění. Stačí, když dáte vařit více zeleniny, jejíž potřebný podíl pak rozmixujete. Zbytek zeleniny můžete nakrájet, což bude vyhovovat zejména strávníkům, kteří mají rádi v polévce kousky. Polévky v hostincích bývají často zdrojem přemíry tuku, soli a někdy i pepře. Dávejte si proto pozor na výběr restaurace, zejména chystáte-li se tam s dětmi.

Nejhledanější v kategorii Polévky

Název Energetická hodnota (kJ)
60 add_circle Zapsat
1 612 add_circle Zapsat
676 add_circle Zapsat
162 add_circle Zapsat
81 add_circle Zapsat
235 add_circle Zapsat
200 add_circle Zapsat
243 add_circle Zapsat
347 add_circle Zapsat
420 add_circle Zapsat
343 add_circle Zapsat
86 add_circle Zapsat
97 add_circle Zapsat
148 add_circle Zapsat
104 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách