menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
broskev

broskev

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - broskev
Energetická hodnota 193 kJ
= 46 kcal
Bílkoviny 0,9 g
Sacharidy 10 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 193 kJ
Bílkoviny 0,9 g
Sacharidy 10 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,9 g
Sacharidy
10 g
Cukry
8 g
Tuky
0,2 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,1 g
Polynenasycené
0,1 g
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
6 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
38 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Jód Jód
Fluor Fluor
Mangan Mangan
Železo Železo
Zinek Zinek
Selen Selen
Chrom Chrom
Kobalt Kobalt
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Pektin Pektin
Měď Měď
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Imunita Posiluje imunitu
Negativní vliv na zdraví
Zažívání Může způsobit zažívací potíže

Broskev obsahuje téměř 90 % vody a je kvalitním zdrojem vitamínů A, B a C. Dále broskve obsahují spoustu minerálních látek jako jsou vápník, sodík, draslík a železo.

Působí blahodárně na trávení, ale někdy mohou mít i projímavý účinek. Broskve mají čistící účinek na organismus a podporují hubnutí. Vybírejte si vždy raději čerstvé ovoce, které má více vitamínů a minerálů, a také neobsahuje přidané konzervanty a cukr.

V obchodě upřednostňujeme spíše domácí broskve. Dovezené zboží často dozrává až na pultech, a tím ztrácí velké množství vitamínů. V kuchyni mají broskve pestré využití, jak ve sladkých, tak i ve slaných pokrmech. Dají se z nich připravit různé nákypy, koláče a buchty, ale stejně tak dobře se hodí k masu, zejména ke kuřecímu. Můžete si je i přidat do svého oblíbeného chia pudinku i do jáhlové kaše.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ)
209 add_circle Zapsat
180 add_circle Zapsat
180 add_circle Zapsat
394 add_circle Zapsat
238 add_circle Zapsat
180 add_circle Zapsat
244 add_circle Zapsat
300 add_circle Zapsat
281 add_circle Zapsat
266 add_circle Zapsat
230 add_circle Zapsat
175 add_circle Zapsat
218 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách