REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Spálené zelí s omáčkou z jablečného moštu, cideru a másla
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
3 porce
1 500 x 1 g | |
350 x 1 ml | |
200 x 1 ml | |
30 x 1 g | |
80 x 1 g | |
90 x 1 g | |
lžička (5 g) | |
porce (2 g) | |
lžíce (10 ml) |
Postup přípravy receptu
1
V kastrůlku svaříme jablečný cider, na poloviční množství, aby se vypařil alkohol.
2
Potom přidáme jablečný mošt a necháme 10 minut vařit.
3
Kastrůlek odstavíme ze sporáku a vyšleháme s máslem.
4
Zelí rozkrojíme na 6 kousků a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem a lžící másla, dokud se nám lehce nepřipálí z obou stran.
5
Opečené zelí posolíme a přelijeme hotovou omáčkou.
6
Na talíři zelí zastrouháme vlašskými ořechy, přidáme hráškové výhonky, a pokud máte rádi křen, všechno to nakonec křenem zastrouhejte.
Máte rádi maso, ale občas potřebujete nějaké odlehčené bezmasé jídlo? Nebo jste zatvrzelými vegetariány? Právě pro vás máme speciální recept netradičních kombinací a chutí, které se ovšem vzájemně skvěle doplňují. Další „kuriozitou“ je příprava hlavní suroviny. Zelí se totiž nechá připálit, díky čemuž získá jedinečnou chuť. Zelnou pochoutku perfektně podtrhne lehce pikantní omáčka z moštu, cideru a másla. Nesmí chybět ani vlašské ořechy, a pokud máte rádi křen, přidejte ho také.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 1 727 kcal |
Bílkoviny | 41 g |
Sacharidy | 133 g |
Cukry | 88 g |
Tuky | 96 g |
Nasycené mastné kyseliny | 22 g |
Trans mastné kyseliny | 0,82 g |
Mononenasycené | 26 g |
Polynenasycené | 42 g |
Cholesterol | 72 mg |
Vláknina | 52 g |
Sůl | 7 g |
Voda | 9 g |
Vápník | 897 mg |
PHE | 1 977 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů