REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Lehký těstovinový salát
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
1 porce
100 x 1 g | |
20 x 1 g | |
25 x 1 g | |
5 x kus (3 g) | |
10 x 1 ml | |
2 x 1 g | |
10 x 1 ml | |
2 x 1 g | |
10 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Nejprve si uvaříme těstoviny takzvaně al dente (na skus) v osolené vroucí vodě. Chce to trochu cvik, ale klidně je během varu můžete ochutnat. Měly by při skousnutí lehce křupnout. Lehce, ne že je budete jíst syrové… Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou.
2
Než se nám uvaří těstoviny, orestujeme si na olivovém oleji očištěné a na plátky nakrájené žampiony (fajnšmekři mohou přidat i na kolečka nakrájenou jarní cibulku). A už je skoro hotovo.
3
Do mísy dáme těstoviny, přidáme orestované žampiony i s olejem, naklíčené luštěniny, na kolečka nakrájené olivy,nastrouhaný parmazán, ochutíme chilli nebo čerstvě mletým pepřem, zakápneme octem balsamico a po důkladném promíchání servírujeme.
4
Na talíři dozdobíme čerstvými bylinkami.
5
Poznámka: Nemusí to být zrovna špagety, ale určitě by ty těstoviny měly být buď ze semolinové mouky, uvařené al dente, anebo celozrnné. Proč? Protože mají nižší glykemický index a na delší dobu zasytí. Další surovinou v tomto salátu jsou naklíčené luštěniny, které dodají tělu dostatek vlákniny, důležité vitaminy jako třeba A, E, vitaminy řady B, minerály jako vápník, draslík, hořčík či tolik potřebné železo, ale HLAVNĚ jsou také dobrým zdrojem bílkoviny! Když k tomu přidáme ještě trochu parmazánu, jen pro chuť, není třeba to s ním přehánět, olivový olej, orestované žampiony (já je používám velmi často a nejen v letních salátech) a čerstvé bylinky, získáme vyvážený a chutný oběd.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 565 kcal |
Bílkoviny | 23 g |
Sacharidy | 71 g |
Cukry | 0,82 g |
Tuky | 20 g |
Nasycené mastné kyseliny | 5 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 2 g |
Polynenasycené | 0,15 g |
Cholesterol | 0,02 mg |
Vláknina | 7 g |
Sůl | 2 g |
Voda | 25 g |
Vápník | 23 mg |
PHE | 1 133 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Zapečené těstoviny s ricottou a mozzarelou
Kritharaki (těstovinová rýže) pilaf
Hovězí těstovinový salát
Těstoviny z červené čočky s tuňákem a fazolkami
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů