menu
menu
search close
account

Zapečené těstoviny s ricottou a mozzarelou

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
03.06.2020

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". (můžete do vody přidat i trochu olivového oleje, aby se těstoviny nelepily)
2
Na pánvi si rozehřejeme 1 lžící olivového oleje. Vezmeme si 1 malou cibuli a nakrájíme najemno. Dále si vezmeme 3 stroužky česneku a nakrájíme na kolečka. Na rozehřátou pánev přidáme cibuli a na středním plameni opékáme 5 minut. Potom přidáme česnek a společně opékáme další 2 minuty. Následně přidáme k cibuli a česneku krájená rajčata z plechovky (já měla krájená rajčata s bazalkou), 1 lžičku sušeného tymiánu, 1 lžičku sušeného rozmarýnu, špetku soli a pepře (já použila sůl himalájskou a pepř 4 barev - oboje z mlýnku), směs promícháme a necháme vařit pod pokličkou 10 minut.
3
Než bude směs hotová, scedíme těstoviny, nakrájíme si na kostičky obě mozzarelly a předehřejeme troubu na 180°C.
4
Hotovou rajčatovou směs smícháme s těstovinami, ricottou a 1/2 mozzarely. Tuto promíchanou směs dáme do zapékací mísy, posypeme zbylou mozzarelou a vložíme do předem předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut při 180°C - 190°C.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
7 868 kJ
Bílkoviny
117 g
Sacharidy
245 g
Cukry
34 g
Tuky
45 g
Nasycené mastné kyseliny
28 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0,08 g
Cholesterol
-
Vláknina
17 g
Sůl
2 g
Voda
56 g
Vápník
24 mg
PHE
5 830 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách