REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Krůtí steak s chřestem a cibulovým chutney
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
1 porce
150 g | |
1 g | |
1 g | |
0,2 g | |
100 g | |
30 g | |
50 g |
Postup přípravy receptu
1
Nakrájíme brambory na menší kousky, osolíme (pokud jsou nové, tak i se slupkou) a s trochou másla (klidně i smetany) je opečeme na pánvi.
2
Pokud nebudeme kupovat chutney, tak si ho vyrobíme (2 skleničky): Na olivovém oleji nechte za občasného míchání zhruba 25 min zkřehnout pokrájenou cibuli. Poté přidejte 2 vrchovaté lžíce cukru (nebo dvě větší hrudky - cukr Muscovado není často sypký), zamíchejte a vařte zhruba 10 min dokud nezačne směs tmavnout. Ztlumte plamen, přidejte zbylý cukr (asi 70 gramů) a všechny ostatní ingredience (60 ml vinného octa, lžičku balsamikového octa, nakrájený stroužek česneku, lžíci olivového oleje, kávovou lžičku najemno pokrájené čerstvé chilli papričky, sůl, pepř). Nechte mírně probublávat dalších 30 min až do konzistence tmavé marmelády. Když se chutney chová už trochu jako puding, je zredukované a lehce se chytá, je hotovo.
3
Teprve, až máme hotové brambory a chutney dáme na rozpálenou pánev osolený, opepřený a okořeněný krůtí steak. Až se maso zatáhne ztlumíme plamen, aby nám nevytekla šťáva, ale aby nebyl připečený.
4
Spolu s masem hodíme na pánev i chřest a oboje opečeme z obou stran.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 275 kcal |
Bílkoviny | 40 g |
Sacharidy | 21 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 2 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0 g |
Polynenasycené | 0 g |
Cholesterol | 0 mg |
Vláknina | 3 g |
Sůl | 1 g |
Voda | 0,15 g |
Vápník | 37 mg |
PHE | 2 002 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Polévka z červené čočky
placičky z mozzarelly
Těstoviny s kuřecím masem, zakysanou smetanou a hořčicí
Zeleninový salát s kuřecím masem a sýrem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů