Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Krůtí steak s chřestem a cibulovým chutney

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme brambory na menší kousky, osolíme (pokud jsou nové, tak i se slupkou) a s trochou másla (klidně i smetany) je opečeme na pánvi.
2
Pokud nebudeme kupovat chutney, tak si ho vyrobíme (2 skleničky): Na olivovém oleji nechte za občasného míchání zhruba 25 min zkřehnout pokrájenou cibuli. Poté přidejte 2 vrchovaté lžíce cukru (nebo dvě větší hrudky - cukr Muscovado není často sypký), zamíchejte a vařte zhruba 10 min dokud nezačne směs tmavnout. Ztlumte plamen, přidejte zbylý cukr (asi 70 gramů) a všechny ostatní ingredience (60 ml vinného octa, lžičku balsamikového octa, nakrájený stroužek česneku, lžíci olivového oleje, kávovou lžičku najemno pokrájené čerstvé chilli papričky, sůl, pepř). Nechte mírně probublávat dalších 30 min až do konzistence tmavé marmelády. Když se chutney chová už trochu jako puding, je zredukované a lehce se chytá, je hotovo.
3
Teprve, až máme hotové brambory a chutney dáme na rozpálenou pánev osolený, opepřený a okořeněný krůtí steak. Až se maso zatáhne ztlumíme plamen, aby nám nevytekla šťáva, ale aby nebyl připečený.
4
Spolu s masem hodíme na pánev i chřest a oboje opečeme z obou stran.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
275 kcal
Bílkoviny
40 g
Sacharidy
21 g
Cukry
4 g
Tuky
2 g
Nasycené mastné kyseliny
0,2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
3 g
Sůl
1 g
Voda
0,15 g
Vápník
37 mg
PHE
2 002 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů