menu
menu
search close
account

Bramborové rösty s rajčaty zapečené mozzarelou na paprikové omáčce

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce
100 g
100 g
100 g
5 x kus (100 g)
balení (125 g)
kus (5 g)
porce (3 g)
3 x kus (100 g)
porce (10 g)

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s trochou soli, a jakmile brambory pustí vodu, zamícháme do nich bramborový škrob. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Bramborové rösti smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatohněda. Snažíme se o tenkou vrstvu těsta, aby placičky byly křupavé. Rajčata nakrájime na kolečka dáme na rösty a zapečeme mozzarelouv v rozpálené troube troubě cca 5 min. 2 rösty na porci
2
Omáčka :Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli. Zmírníme plamen a přidáme na plátky nakrájený česnek, smažíme asi minutu (česnek nesmí zhnědnout). Přidáme papriky, osolíme a přidáme oregano. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme podle chuti. Povaříme bez pokličky asi 3 minuty. Dochutíme bazalkou.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
4 211 kJ
Bílkoviny
34 g
Sacharidy
151 g
Cukry
36 g
Tuky
27 g
Nasycené mastné kyseliny
17 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,13 g
Polynenasycené
0,61 g
Cholesterol
-
Vláknina
18 g
Sůl
0,68 g
Voda
579 g
Vápník
91 mg
PHE
1 688 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách