menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Nápoje alkoholické
keyboard_arrow_right
pivo světlé 10°

pivo světlé 10°

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 155 kJ
= 37 kcal
Bílkoviny 0,2 g
Sacharidy 2 g
Tuky -
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 155 kJ
Bílkoviny 0,2 g
Sacharidy 2 g
Tuky -
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,2 g
Sacharidy
2 g
Cukry
-
Tuky
-
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
10 mg
Alkohol
0,04 g
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Cholin Cholin
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Inositol Inositol
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Trávení Podporuje trávení
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Negativní vliv na zdraví
Játra Konzumace nadměrného množství poškozuje játra
Ledviny Konzumace nadměrného množství poškozuje ledviny
Obsah potraviny

Pivo obsahuje 92 % vody, sacharidy, bílkoviny, vitamíny, biogenní prvky, ionty, vitamíny skupiny B, stopové prvky a minerály, především hořčík, draslík, fosfor, chlorid, křemík, zinek. Neobsahuje tuky ani cholesterol.

Vliv na zdraví

Pivo má uklidňující vliv a díky tomu odbourává stres. Milovníci piva jsou odolnější proti infarktům a srdeční mrtvici, snižují krevní tlak. Má příznivé účinky na trávení, činnost žaludku, snížení hladiny cholesterolu, nervovou aktivitu. Umírněné pití piva působí i jako prevence proti kožním chorobám, prevence tvorby ledvinových a žlučníkových kamenů, podpora vylučování moči. Mezi další jeho pozitivní vlastnosti patří anti-oxidační ochrana proti nádorům a srdečně cévním onemocněním, prevence arteriosklerózy a Alzheimerovy nemoci. Díky obsahu vápníku a hořčíku má pozitivní vliv na kosti a působí jako prevence osteoporózy. Nejškodlivější složkou piva je alkohol, je v něm ale jen ve velmi nízké koncentraci. Nadměrné pití piva může poškozovat játra, ledviny a způsobovat nadměrné odumírání mozkových buněk.

Praktické rady

Pozitivních účinků umírněného požívání piva podle odborníků dosáhnou muži pitím 0,5 - 1l, ženy 0,3 - 0,6l piva denně. Je vhodný pro přípravu pokrmů z vepřového masa či guláše

Nejhledanější v kategorii Nápoje alkoholické

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
239 0 0,06 0 0 add_circle Zapsat
175 0 0,04 0 add_circle Zapsat
305 0 0,01 0 0 add_circle Zapsat
178 0 0,05 0 0 add_circle Zapsat
198 0 0,04 0 add_circle Zapsat
286 0 0,07 0,01 add_circle Zapsat
290 0 0 0 0 add_circle Zapsat
263 0 0 0 add_circle Zapsat
314 0 0 0 0 add_circle Zapsat
309 0 0 0 add_circle Zapsat
293 0 0,03 0 add_circle Zapsat
176 0 0,05 0 add_circle Zapsat
275 0 0,02 add_circle Zapsat
167 0 0,03 0 0 add_circle Zapsat
200 0 0,05 0 0 add_circle Zapsat
275 0 add_circle Zapsat
310 0 0,03 0 add_circle Zapsat
957 0 0 0 add_circle Zapsat
1 110 0 0,15 0 add_circle Zapsat
185 0 0,04 0 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách