Pivo světlé 10° obsahuje 92% vody, sacharidy, bílkoviny, vitamíny, biogenní prvky, ionty, vitamíny skupiny B. Najdeme v něm také stopové prvky a minerály, především hořčík, draslík, fosfor, chlorid, křemík, zinek. Pivo neobsahuje tuky ani cholesterol.
pivo světlé 10°
Bílkoviny | 0,2 g |
Sacharidy | 2 g |
Cukry | - |
Tuky | 0 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 10 mg |
Alkohol | 0,04 g |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Pivo má uklidňující vliv a díky tomu odbourává stres. Milovníci piva jsou odolnější proti infarktům a srdeční mrtvici, snižují krevní tlak. Má příznivé účinky na trávení, činnost žaludku, snížení hladiny cholesterolu, nervovou aktivitu. Umírněné pití piva působí i jako prevence proti kožním chorobám, prevence tvorby ledvinových a žlučníkových kamenů, podpora vylučování moči. Mezi další jeho pozitivní vlastnosti patří antioxidační ochrana proti nádorům a srdečně-cévním onemocněním, prevence arteriosklerózy a Alzheimerovy nemoci. Díky obsahu vápníku a hořčíku má pozitivní vliv na kosti a působí jako prevence osteoporózy. Nejškodlivější složkou piva je alkohol, je v něm ale jen ve velmi nízké koncentraci. Nadměrné pití piva může poškozovat játra, ledviny a způsobovat nadměrné odumírání mozkových buněk.
Pozitivních účinků umírněného požívání piva podle odborníků dosáhnou muži pitím 0,5 až 1l. Pro ženy je doporučeno 0,3 až 0,6l piva denně. Pivo je vhodné i pro přípravu pokrmů z vepřového masa či guláše. Pití piva také skvěle pomáhá s trávením tučných jídel, např. pečený bůček, bramboráky, kachna nebo hospodský guláš.
Nejhledanější v kategorii Nápoje alkoholické
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
29 | | |
24 | | |
42 | | |
30 | | |
41 | | |
63 | | |
74 | | |
43 | | |
73 | | |
42 | | |
78 | | |
123 | | |
94 | | |
73 | | |
78 | |