menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
dušená kapusta

dušená kapusta

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - dušená kapusta
Energetická hodnota 647 kJ
= 154 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 10 g
Tuky 11 g
Vláknina 7 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 647 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 10 g
Tuky 11 g
Vláknina 7 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
10 g
Cukry
8 g
Tuky
11 g
Nasycené mastné kyseliny
0,89 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
4 g
Cholesterol
0,25 mg
Vláknina
7 g
Sůl
2 g
Voda
67 g
Vápník
132 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
213 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B Vitamín B
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Fluor Fluor
Mangan Mangan
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Jód Jód
Draslík Draslík
Pektin Pektin
Chrom Chrom
Molybden Molybden
Sodík Sodík
Kobalt Kobalt
Selen Selen
Měď Měď
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti

Dušená kapusta se podává často jako zdravá příloha k masu. Pokrm se připravuje tak, že se kapusta nejprve krátce povaří v osolené vodě, aby změkla, a pak se dále zpracovává. Zelenina se většinou dusí na cibulovém základu, někdo přidává i slaninu. Na zahuštění se dle klasického receptu používá jíška,nebo jen mouka, popřípadě zálivka. Pokrm se nejčastěji dochucuje česnekem, kmínem, majoránkou, pepřem a solí.

Syrová kapusta je výživná zelenina, která obsahuje cenné vitamíny C, E, K a vitamíny skupiny B, vlákninu a cenné minerální látky jako vápník, hořčík, selen fosfor, draslík, síru, železo, sodík. Určitá část látek se samozřejmě tepelnou úpravou vytrácí, ale přesto lze říci, že vliv na zdraví bude, díky obsahu těchto látek, spíše pozitivní. Pokud vynecháte použití nadmíry tuku, jíšky a vypustíte slaninu či jinou uzeninu, určitě se může pokrm stát součástí zdravého životního stylu, ale i redukční či diabetické diety.

K dušené kapustě se nejlépe hodí vařené brambory či tmavý chléb. Kapustu lze připravovat na mnoho způsobů - vařit, dusit, zapékat, pařit i smažit (nejméně vhodná úprava). Může se použít i do studených salátů, ale před konzumací se musí povařit ve vroucí vodě, syrová se totiž nejí. Dušená kapusta skvěle doplní tučnější maso nebo sekanou.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kJ)
280 add_circle Zapsat
390 add_circle Zapsat
474 add_circle Zapsat
373 add_circle Zapsat
890 add_circle Zapsat
205 add_circle Zapsat
620 add_circle Zapsat
471 add_circle Zapsat
1 382 add_circle Zapsat
698 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách