Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
bramborová kaše

bramborová kaše

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - bramborová kaše
Energetická hodnota 115 kcal
= 482 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 19 g
Tuky 3 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 115 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 19 g
Tuky 3 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
19 g
Cukry
4 g
Tuky
3 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,76 g
Polynenasycené
0,19 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
1 g
Sůl
0,98 g
Voda
76 g
Vápník
0,06 mg
GI Glykemický indexhelp
0
PHE
135 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Cholin Cholin
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Obsahuje minerální látky
Molybden Molybden
Měď Měď
Kobalt Kobalt
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Pektin Pektin
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Chrom Chrom
Fluor Fluor
Zinek Zinek
Selen Selen
Jód Jód
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti

Základními surovinami pro výrobu bramborové kaše jsou zpravidla brambory, mléko, máslo a sůl. Někteří lidé přidávají také smetanu, různé bylinky, muškátový oříšek, smaženou cibulku nebo výraznější sýr typu parmezán.

Brambory jsou zdrojem vitamínů a minerálů. Mléko obsahuje zejména vápník, který je důležitý pro kosti, zuby a nehty. Pokud to nepřeženete s máslem (nebo jej nahradíte kapkou olivového oleje), hodí se tato příloha i pro redukční dietu, protože je nízkokalorická. V geriatrii je bramborová kaše asi nejčastěji podávanou teplou přílohou. Staří lidé mají často potíže se zuby, kousáním a polykáním, a tak je bramborová kaše vhodná i zde. Navíc se jedná o lehce stravitelný pokrm, který tito lidé mívají v oblibě.

Bramborovou kaši je nejlepší připravovat z čerstvých brambor. Na trhu je množství instantních dehydrovaných výrobků, které nám mají usnadnit práci a ušetřit čas. Kaše z takových polotovarů však bývá plná chemie a určitě není tak chutná, jako ta, kterou si připravíte sami. Kdo má rád kaši a konzumuje ji opravdu často, může si její chuť zpestřit pokaždé jinou přísadou, například mrkví (bramborovo mrkvová kaše). Kromě bylinek je možné využít téměř jakýkoliv druh zeleniny, a to v podílu, který vyhovuje právě vám. Vhodnou volbou je brokolice, květák, mrkev, celer, petržel nebo i různé druhy mražených zeleninových směsí. Postup přípravy je stejný, jako u jednodruhové kaše. Na závěr jen v hotové bramborové kaši rozšťoucháme nebo rozmixujeme další předem povařené přísady.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kcal)
345 add_circle Zapsat
45 add_circle Zapsat
339 add_circle Zapsat
365 add_circle Zapsat
352 add_circle Zapsat
85 add_circle Zapsat
117 add_circle Zapsat
212 add_circle Zapsat
92 add_circle Zapsat
113 add_circle Zapsat
155 add_circle Zapsat
53 add_circle Zapsat
8 add_circle Zapsat
115 add_circle Zapsat
60 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách