REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Vegan pudink se slaným karamelem
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
4 porce
320 x 1 ml | |
50 x 1 g | |
300 x 1 ml | |
15 x 1 g | |
32 x 1 g | |
13 x 1 g | |
2 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Do hrnce přidáme kokosový cukr a 120 ml kokosového mléka.
2
Vaříme je na středním ohni asi 12 – 15 minut, dokud se nevypaří přibližně polovina a nevznikne hustá směs tmavší barvy. Pravidelně mícháme každých pár minut, aby se nám nespálila.
3
Karamelovou směs přelijeme do mísy. Přidáme zbytek ingrediencí a vše dohromady šleháme metličkou, dokud se veškerý kukuřičný škrob nerozpustí.
4
Směs dáme zpět do hrnce a pudink mícháme na mírném ohni, dokud nezačne vřít. Necháme ho 1 – 2 minuty přejít varem, aby zhoustl.
5
Karamelový pudink rozdělíme do 4 ramekinů či misek. Přikryjeme je fólií a necháme ztuhnout v lednici nejméně 2 hodiny.
6
Puding podáváme posypaný zrnky soli nebo kokosovými lupínky, případně obojím. Můžete si jej také vychutnat s extra karamelovou polevou na povrchu.
V receptu používáme jen kokosové a mandlové mléko, jenž dodají dezertu svěží, exotickou a oříškovou chuť. Pokud máte raději jiná mléka, tak s nimi můžete experimentovat a vyzkoušet například lískovooříškové, rýžové nebo sojové - díky tomu si tak lze pokaždé obměnit chuť. Díky tímto rostlinným mlékům je pudink bezlaktózový a veganský. Množství kukuřičního škrobu změní texturu vašeho pudinku - 4 polévkové lžice vytvoří pevnější pudinkovou strukturu. Pokud chcete spíš řidší pudink, pak stačí použít jen 2 až 3 lžíce.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 645 kcal |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 97 g |
Cukry | 59 g |
Tuky | 22 g |
Nasycené mastné kyseliny | 2 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0 g |
Polynenasycené | 0 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | 6 g |
Sůl | 2 g |
Voda | 578 g |
Vápník | 153 mg |
PHE | 871 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Lehký zeleninový mix salátů
Letní svěží buchta s lesním ovocem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů