REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Chili con carne v pomalém hrnci
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
6 porcí
500 x 1 g | |
500 x 1 g | |
balení (400 g) | |
200 x 1 g | |
250 x 1 ml | |
250 x 1 ml | |
kuřecí bujón Mr.Cook | kus (11 g) |
50 x 1 g | |
300 x 1 g | |
400 x 1 g | |
1,6 x 1 g | |
2 x 1 g | |
2 x 1 g | |
1 g | |
20 x 1 g | |
50 x 1 g | |
3 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Fazole namočíme na 12-24 hodin do 1,5 litru studené vody, poté je scedíme, propláchneme a vložíme do pomalého hrnce. Pokud bychom použili červené fazole Kidney beans, musíme je před vložením do pomalého hrnce 10-15 minut povařit, aby se v nich rozložily toxické látky. Proto já raději používám jakékoliv jiné než tyto za syrova jedovaté fazole.
2
K fazolím přimícháme drcená rajčata a kečup, čtvrt litru vody a čtvrt litru červeného vína, kostku bujónu a mleté maso a pomalý hrnec zapneme na nižší stupeň. Používám klasické červené víno na vaření, ale do tabulek zapisuji nealkoholické víno, neboť alkohol a s ním i kalorie, jež obsahuje, se při vaření odpaří a zůstane po něm jen chuť.
3
Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, z papriky odstraníme jadřinec a nakrájíme na proužky. V kastrolu rozehřejeme sádlo (nebo olivový olej) na 160°C a cibuli s paprikou na něm opékáme, až zesklovatí a začne zlátnout - trvá to asi 8-10 minut. Jakmile zelenina začne zlátnout, přimícháme k ní drcený kmín, chili, mletou papriku a skořici a za stálého míchání ještě minutu restujeme. S množstvím koření budeme opatrní, do pomalého hrnce stačí polovina koření než bychom použili při normálním vaření, a přesto bude jídlo velmi výrazně ochucené. Stejné je to se solí.
4
Restovanou zeleninu přidáme do pomalého hrnce k masu a fazolím, přidáme česnek nakrájený na plátky, oregáno (nebo majoránku, podle toho co máme raději) a balsamikový ocet, promícháme a necháme vařit na nižší stupeň do změknutí fazolí, tedy asi 8 hodin. Ochutnáme a případně přisolíme, připepříme nebo osladíme čtverečkem vysokoprocentní čokolády. Moje zkušenost je ale takov.á, že takto připravené CCC není již potřeba dochucovat, stačí sůl z bujonu a nakládaných rajčat a kečupu a ostré je taky tak akorát.
5
Toto množství surovin se vleze přesně do malého, 3,5 litrového pomalého hrnce z Lidlu a je ho 6-12 porcí - podle hladu a velikosti strávníků. Podáváme s rýží, celozrnným kuskusem, pohankou nebo dobrým chlebem.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 4 010 kcal |
Bílkoviny | 212 g |
Sacharidy | 383 g |
Cukry | 123 g |
Tuky | 155 g |
Nasycené mastné kyseliny | 62 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 23 g |
Polynenasycené | 8 g |
Cholesterol | 0,05 mg |
Vláknina | 107 g |
Sůl | 11 g |
Voda | 544 g |
Vápník | 127 mg |
PHE | 10 494 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Polévka z červené čočky
placičky z mozzarelly
Mrkvovo-jablečný perník
Avokádové lívanečky
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů