Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Výborné kari brambory s lilkem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

3 porce
8 x 100 g
400 x 1 g
lžíce (10 ml)
2 x porce (3 g)
3 x 1 g
2 x 1 g
2 x lžíce (15 ml)
3 x lžíce (10 ml)
180 x 1 g
2 x 1 g
2 x 1 g
2 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny, pokud jsou příliš velké.
2
Vložíme je do hrnce, podlijeme vlažnou vodou, osolíme a dáme vařit přibližně na 10 minut nebo dokud nejsou brambory měkké, ale nerozpadají se. Brambory pak scedíme.
3
Mezitím nakrájíme lilek na přibližně 2 cm velké kostičky.
4
V malé misce smícháme dohromady kari koření, kurkumu a vodu, dokud se nevytvoří pasta.
5
Na mírném plameni v hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájený česnek přibližně 20 sekund. Přidáme kari pastu a vaříme dalších 30 vteřin.
6
Přidáme nakrájený lilek a mícháme 2 minuty. Potom přidáme i brambory a vše dohromady mícháme, dokud pepř pěkně směs neobalí. Necháme ještě 5 – 7 minut povařit a občas promícháme.
7
Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a dozdobíme nasekaným koriandrem a chilli vločkami.
8
Bylinkový jogurt připravíme smícháním všech ingrediencí a podáváme ho s hotovými, ještě teplými bramborami.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
941 kcal
Bílkoviny
37 g
Sacharidy
153 g
Cukry
23 g
Tuky
13 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0,6 g
Mononenasycené
7 g
Polynenasycené
0,91 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
22 g
Sůl
2 g
Voda
432 g
Vápník
296 mg
PHE
1 828 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů