Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Vegan pudink se slaným karamelem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce přidáme kokosový cukr a 120 ml kokosového mléka.
2
Vaříme je na středním ohni asi 12 – 15 minut, dokud se nevypaří přibližně polovina a nevznikne hustá směs tmavší barvy. Pravidelně mícháme každých pár minut, aby se nám nespálila.
3
Karamelovou směs přelijeme do mísy. Přidáme zbytek ingrediencí a vše dohromady šleháme metličkou, dokud se veškerý kukuřičný škrob nerozpustí.
4
Směs dáme zpět do hrnce a pudink mícháme na mírném ohni, dokud nezačne vřít. Necháme ho 1 – 2 minuty přejít varem, aby zhoustl.
5
Karamelový pudink rozdělíme do 4 ramekinů či misek. Přikryjeme je fólií a necháme ztuhnout v lednici nejméně 2 hodiny.
6
Puding podáváme posypaný zrnky soli nebo kokosovými lupínky, případně obojím. Můžete si jej také vychutnat s extra karamelovou polevou na povrchu.
V receptu používáme jen kokosové a mandlové mléko, jenž dodají dezertu svěží, exotickou a oříškovou chuť. Pokud máte raději jiná mléka, tak s nimi můžete experimentovat a vyzkoušet například lískovooříškové, rýžové nebo sojové - díky tomu si tak lze pokaždé obměnit chuť. Díky tímto rostlinným mlékům je pudink bezlaktózový a veganský. Množství kukuřičního škrobu změní texturu vašeho pudinku - 4 polévkové lžice vytvoří pevnější pudinkovou strukturu. Pokud chcete spíš řidší pudink, pak stačí použít jen 2 až 3 lžíce.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
645 kcal
Bílkoviny
17 g
Sacharidy
97 g
Cukry
59 g
Tuky
22 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
6 g
Sůl
2 g
Voda
578 g
Vápník
153 mg
PHE
871 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů