menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account

Hříbkové risotto na bílém víně sypané sýrem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Houby namočíme na 30 minut do vody.
2
V hrnci rozpustíme rostlinný tuk Flora Gold a na mírném ohni zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme.
3
Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno. Pomalu vaříme a stále mícháme, abychom rizotto nepřipálili a rovnoměrně se nám provařovalo.
4
Jakmile rýže vsákne většinu vývaru, mírně podlijeme vývarem znovu a takto několikrát opakujeme. Rýži vaříme na skus do krémové konsistence.
5
Nakonec rizotto zjemníme rostlinným tukem Flora Gold, posypeme nastrouhaným sýrem gran moravia a promícháme. Dle chuti osolíme. Hotové rizotto zdobíme nasekanou plocholistou petrželovou natí.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Energetická hodnota
4 030 kj
Bílkoviny
25 g
Sacharidy
93 g
Cukry
4 g
Tuky
53 g
Nasycené mastné kyseliny
16 g
Trans mastné kyseliny
0,46 g
Mononenasycené
10 g
Polynenasycené
22 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
2 g
Sůl
2 g
Voda
55 g
Vápník
61 mg
PHE
1 119 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} {{recipe.energyUnit}}-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách