Víno bílé polosuché vzniká kvašením plodů vinné révy. Tímto kvašením vzniká alkohol. K výrobě bílého vína se používají bílé, růžové i modré hrozny.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Nápoje keyboard_arrow_right
Nápoje alkoholické keyboard_arrow_right
víno bílé polosuché
víno bílé polosuché
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 73 kcal
= 305 kJ
Bílkoviny 0,1 g
Sacharidy 1,06 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 73 kcal
Bílkoviny 0,1 g
Sacharidy 1,06 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny | 0,1 g |
Sacharidy | 1,06 g |
Cukry | 1,05 g |
Tuky | 0 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 0 g |
Sůl | 0 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 5 mg |
Alkohol | 0,12 g |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Pozitivní vliv na zdraví
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Krev Má pozitivní vliv na krev
Imunita Posiluje imunitu
Únava Pomáhá při únavě
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Umírněná konzumace vína má pro zdravého člověka příznivý vliv na zdraví. Podle vědců má schopnost snižovat krevní cukr i LDL cholesterol a prospívá našemu trávení. Pokud nejste v přísném dietním režimu, pak je možné si tu a tam bez obav dopřát sklenku kvalitního vína. Pokud se však snažíte hubnout, pak není rozumné současně konzumovat alkohol, který obsahuje jen 'prázdné kalorie'. Poněvadž se alkohol metabolizuje v játrech, tak se zpomaluje pálení tuků (nejdříve vaše játra musí odbourat přijatý alkohol).
Společně s rýží Carnarolli a cibulí se polosuché bílé víno používá ke správné přípravě italského hříbkového rizota. Je také jednou ze základních surovin punče, oblíbeného ovocného alkoholického nápoje, který skvěle doplní každou oslavu.
Nejhledanější v kategorii Nápoje alkoholické
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
84 | | |
75 | | |
80 | | |
75 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů