menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Hotová jídla
keyboard_arrow_right
rizoto zeleninové

rizoto zeleninové

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - rizoto zeleninové
Energetická hodnota 935 kJ
= 223 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 39 g
Tuky 4 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 935 kJ
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 39 g
Tuky 4 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
39 g
Cukry
2 g
Tuky
4 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
1 g
Polynenasycené
0,87 g
Cholesterol
7 mg
Vláknina
2 g
Sůl
1 g
Voda
47 g
Vápník
122 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
371 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Pektin Pektin
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Kobalt Kobalt
Železo Železo
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Molybden Molybden
Chrom Chrom
Selen Selen
Fluor Fluor
Jód Jód
Měď Měď
Sodík Sodík

Zeleninové rizoto se většinou připravuje na cibulovém základu. Hlavní přísadou je samozřejmě rýže, do které se přidává zelenina (nejčastěji směs mrkve, hrášku a kukuřice). Pokrm se dochucuje solí a lze přidat i pepř či jiné koření.

Zeleninové rizoto je určitě možné zařadit na zdravý, vyvážený jídelníček. Rýže i zelenina jsou zdrojem vitamínů, minerálních látek i vlákniny. Pokrm je přirozeně bezlepkový a lze ho tedy podávat i celiakům. Pokud držíte redukční dietu, je vhodné přidat k zeleninovému rizotu také dostatečné množství kvalitních bílkovin (libové maso, nízkotučný strouhaný sýr, ...). Jídlo vás lépe zasytí, sníží se jeho glykemický index, a bude i ochranou pro zachování vaší svalové hmoty.

Při přípravě pokrmu používejte kvalitní olej vhodný pro tepelnou úpravu a čerstvou zeleninu (namísto mražené nebo sterilované). Zeleninové rizoto lze podávat jako přílohu k masu nebo jako samostatný chod (např. lehký letní oběd). Rizoto nemusí být jen z rýže, je možné ho doplnit i dalšími obilninami, například bulgurem, ovsem,jáhlami nebo pohankou.

Nejhledanější v kategorii Hotová jídla

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 527 34 31 11 5 add_circle Zapsat
1 775 34 44 12 2 add_circle Zapsat
670 12 2 11 add_circle Zapsat
488 15 6 3 3 add_circle Zapsat
540 7 21 2 0,7 add_circle Zapsat
135 3 4 0,3 2 add_circle Zapsat
677 12 4 11 0,62 add_circle Zapsat
1 139 9 38 10 1 add_circle Zapsat
128 2 4 0,28 3 add_circle Zapsat
1 825 22 19 30 0,74 add_circle Zapsat
638 6 17 7 0,8 add_circle Zapsat
1 115 18 6 19 0,25 add_circle Zapsat
1 095 6 27 14 3 add_circle Zapsat
1 350 17 8 25 0,3 add_circle Zapsat
488 4 19 3 2 add_circle Zapsat
1 120 30 0 17 add_circle Zapsat
658 8 20 5 add_circle Zapsat
990 11 29 8 add_circle Zapsat
1 800 5 53 21 add_circle Zapsat
576 2 22 4 2 add_circle Zapsat
787 2 25 5 4 add_circle Zapsat
312 3 14 1 2 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách