menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
knedlík houskový

knedlík houskový

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - knedlík houskový
Energetická hodnota 890 kJ
= 212 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 42 g
Tuky 2 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 890 kJ
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 42 g
Tuky 2 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
42 g
Cukry
2 g
Tuky
2 g
Nasycené mastné kyseliny
0,7 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,5 g
Polynenasycené
0,39 g
Cholesterol
12 mg
Vláknina
1 g
Sůl
1 g
Voda
47 g
Vápník
57 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
345 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Cholin Cholin
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Jód Jód
Molybden Molybden
Mangan Mangan
Fluor Fluor
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Selen Selen
Železo Železo
Draslík Draslík
Kobalt Kobalt
Chrom Chrom
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu

Houskový knedlík je oblíbená příloha k omáčkám a masu. Základem houskového knedlíku je bílá mouka a starší pečivo, které se promíchá s dalšími přísadami (mléko či voda, vejce nebo jen žloutky, droždí, sůl). Někdo přidává navíc i cukr, smetanu či bylinky.

Bílá mouka a pečivo, ze kterých se houskový knedlík připravuje, jsou chudé na vlákninu a výživné látky (minerály, vitamíny). Jedná se tedy o takzvané „prázdné kalorie“, které akorát bleskově zvýší hladinu cukru v krvi, aby se zase brzy strmě snížila. Potraviny způsobující tento efekt jsou zpravidla jednou z příčin vzniku nadváhy či obezity a s nimi spojených civilizačních onemocnění, kterým je například cukrovka. Pokud si již klasický knedlík dopřejete, doplňte ho raději méně tučnou omáčkou (rajčatovou, zeleninovou) a kvalitním libovým masem (hovězí, králičí, krůtí, kuřecí, ...) nebo jinou bílkovinou (Šmakoun, Robi maso, sójové maso).

Pokud chcete žít zdravěji, připravte si knedlíky z celozrnné mouky a celozrnného nebo chlebového pečiva. Možná, že si na novou chuť knedlíku budete zvykat déle, ale jistě vám nakonec zachutná a navíc uděláte službu svému tělu. Zajímavou alternativou je pak bezpochyby lowcarb knedlík, který je plný bílkovin a vlákniny.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kJ)
894 add_circle Zapsat
990 add_circle Zapsat
874 add_circle Zapsat
928 add_circle Zapsat
883 add_circle Zapsat
280 add_circle Zapsat
489 add_circle Zapsat
474 add_circle Zapsat
373 add_circle Zapsat
471 add_circle Zapsat
350 add_circle Zapsat
658 add_circle Zapsat
315 add_circle Zapsat
327 add_circle Zapsat
574 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách