menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Luštěniny
keyboard_arrow_right
fazole vařené

fazole vařené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - fazole vařené
Energetická hodnota 497 kJ
= 119 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0,54 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 497 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0,54 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
21 g
Cukry
1 g
Tuky
0,54 g
Nasycené mastné kyseliny
0,18 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,06 g
Polynenasycené
0,29 g
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
69 g
Vápník
39 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
386 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B Vitamín B
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Pektin Pektin
Molybden Molybden
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Měď Měď
Fluor Fluor
Sodík Sodík
Jód Jód
Pozitivní vliv na zdraví
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti

Vařené fazole nám nabídnou kvalitní rostlinné bílkoviny a sacharidy. Fazole jsou bohaté na vlákninu, vitamíny (zejména vitamíny skupiny B) a minerální látky (hlavně železo, draslík a zinek).

Denní konzumace fazolí snižuje koncentraci škodlivého LDL cholesterolu i krevní tlak, postará se o pravidelnost stolice a ochraňuje před vznikem hemoroidů a rakoviny střev. Fazole v kombinaci s rýží nebo jiným druhem obilniny poskytují plnohodnotné bílkoviny pro vegetariány. Jde o vysoce sytící potravinu již v menším množství (zejména pokud nejsou fazole rozvařené), a proto se hodí i pro redukční dietu.

Pokud nemáte dostatek času k namáčení a vaření fazolí, urychlete si přípravu pokrmu pomocí konzervy. Fazole, které jste si ve volném čase uvařili, lze také zmrazit do zásoby. Vařené fazole můžete použít jako samostatnou přílohu, přidat do guláše nebo do těstoviného salátu. Zvýšíte tím tak podíl bílkovin ve výsledném pokrmu.

Nejhledanější v kategorii Luštěniny

Název Energetická hodnota (kJ)
440 add_circle Zapsat
650 add_circle Zapsat
462 add_circle Zapsat
486 add_circle Zapsat
138 add_circle Zapsat
465 add_circle Zapsat
575 add_circle Zapsat
329 add_circle Zapsat
243 add_circle Zapsat
280 add_circle Zapsat
409 add_circle Zapsat
126 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách