Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Různé
keyboard_arrow_right
Tuky
keyboard_arrow_right
arašídové máslo

arašídové máslo

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - arašídové máslo
Energetická hodnota 648 kcal
= 2 714 kJ
Bílkoviny 25,21 g
Sacharidy 19,28 g
Tuky 51,03 g
Vláknina 5,9 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 648 kcal
Bílkoviny 25,21 g
Sacharidy 19,28 g
Tuky 51,03 g
Vláknina 5,9 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
25,21 g
Sacharidy
19,28 g
Cukry
-
Tuky
51,03 g
Nasycené mastné kyseliny
11,19 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
24,28 g
Polynenasycené
13,79 g
Cholesterol
-
Vláknina
5,9 g
Sůl
-
Voda
1,22 g
Vápník
38 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 260,5 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B Vitamín B
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Selen Selen
Zinek Zinek
Měď Měď
Draslík Draslík
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Mozek Posiluje mozkovou činnost
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Negativní vliv na zdraví
Alergie Může způsobovat alergické reakce

Kvalitní arašídové máslo je vyrobeno pouze z drcených či mixovaných arašídů. Avšak do některých výrobků se navíc přidávají i další ingredience (sůl, cukr, olej, dextróza, ...). Arašídy mají vysoký obsah tuku, kolem 45 – 50%, a poměrně značné množství bílkovin, kolem 25 – 30%. Dále v burácích najdeme například vitamíny skupiny B, hořčík, vápník, zinek či fosfor.

Arašídy jsou pro mnoho lidí alergenem. Příznaky alergie na burské oříšky se neliší od jiných potravinových alergií, a to včetně nejrizikovějšího projevu – anafylaktického šoku. Nejznámějšími alergeny obsaženými v burských oříšcích jsou Vicilin a Konglutinin. Antioxidanty obsažené v této dobrotě chrání buňky, tkáně a orgány a zpomalují jejich stárnutí. Arašídy působí příznivě na nervovou soustavu, zpomalují proces degenerace mozku, napomáhají předcházet diabetu, mají pozitivní vliv na léčbu kožních chorob a omezují vznik kardiovaskulárních onemocnění.

Arašídové máslo si vyrobte doma nebo dejte přednost kvalitnímu přírodnímu produktu, který je vyroben pouze z arašídů. Můžete ho pak použít na francouzský toast nebo na banánové palačinky.

Nejhledanější v kategorii Tuky

Název Energetická hodnota (kcal)
597 add_circle Zapsat
620 add_circle Zapsat
567 add_circle Zapsat
596 add_circle Zapsat
574 add_circle Zapsat
560 add_circle Zapsat
587 add_circle Zapsat
598 add_circle Zapsat
550 add_circle Zapsat
574 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů