Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Nepečený dort s tvarohem a broskvemi

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Cukrářské piškoty zkrátíme o 20 % a skládáme je pocukrovanou stranou ven podél ráfku dortové formy. Piškoty jsou namočené ve šťávě z broskví a griotky. Zbytky piškotů dáme na dno formy.
2
Tvaroh s citronovou kůrou a vanilkovými semínky. Ve 200 ml teplé vody rozpustíme želatinu a smícháme s asi 150 ml tvarohu. Dobře vyšleháme, a nakonec přidáme vyšlehanou smetanu.
3
Poté dort prokládáme tvarohem, piškoty a broskvemi.
4
Poslední vrstva je zakončená tvarohem. Dort necháme ztuhnout a na ozdobu nakrájíme broskve na měsíčky a přelijeme zbytkem želatiny.
5
TIP: Zkuste vařit z lokálních potravin. Kde je můžete zakoupit? V obchodních řetězcích, na farmářských trzích, formou prodeje ze dvora a v prodejnách s potravinami. Navíc mnohé obchodní řetězce mají speciální koutky plné regionálních potravin.
Venku už pomalu teploty stoupají, proto nastal čas připravit si nepečený dort provoněný a proslazený ovocem. Aby byl opravdu jemný, přimíchali jsme k tvarohu také smetanu ke šlehání. Dort lemují piškoty namočené ve šťávě z broskví a v griotce. Ty jsme také použili na spodek dezertu a další vrstvení, kdy se střídají s nadýchanou tvarohovou směsí a šťavnatými broskvemi. Pokud toužíte po jiném ovoci, vyberte si podle vašeho přání. Už se vám také sbíhají sliny?

Kategorie

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
3 951 kcal
Bílkoviny
194 g
Sacharidy
533 g
Cukry
356 g
Tuky
108 g
Nasycené mastné kyseliny
59 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
16 g
Sůl
0,85 g
Voda
-
Vápník
1 125 mg
PHE
3 378 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů