menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account

Cream Vichyssoise Glacée

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

6 porcí
100 g
2 x porce (30 g)
2 x 100 g
balení (200 g)
10 x 100 ml

Postup přípravy receptu

1
Očistený pór (len bielu časť) si najemno nasekajte, rovnako aj bielu časť jarnej cibuľky. Speňte na oriešku masla. Aby sa vám maslo nespálilo tak (klasicky) prilejte aj pár kvapiek oleja. Keď sú pór a cibuľka spenené pridajte očistené zemiaky nakrájané na malé kocky. Chvíľu poduste, osoľte a prilejte vývar. Všetko spolu varte asi polhodiny, resp. dovtedy, kým sa zemiaky nebudú rozpadávať. Tyčovým mixérom polievku poriadne rozmixujte a zamiešajte do nej 250 ml smotany. Nechajte vychladiť. Podávajte dozdobené pažitkou a na oleji opečenými krúžkami póru. Na tanieri ešte dochuťte bielym korením. Ja som si to prispôsobil po svojom a použil štvorfarebné korenie. Ako bolo spomenuté, vichyssoise môžete podávať aj za horúca.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Energetická hodnota
2 253 kj
Bílkoviny
17 g
Sacharidy
54 g
Cukry
5 g
Tuky
29 g
Nasycené mastné kyseliny
16 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,01 g
Polynenasycené
0,18 g
Cholesterol
0,08 mg
Vláknina
6 g
Sůl
0,1 g
Voda
143 g
Vápník
116 mg
PHE
830 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} {{recipe.energyUnit}}-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách