menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná
keyboard_arrow_right
zelí kysané

zelí kysané

Množství x {{unitOption.title}} kus
zelí kysané
Energetická hodnota 93 kJ
= 22 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,33 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 93 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,33 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
4 g
Cukry
-
Tuky
0,33 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
93 g
Vápník
51 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
53 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Molybden Molybden
Jód Jód
Kobalt Kobalt
Mangan Mangan
Fluor Fluor
Železo Železo
Měď Měď
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Imunita Posiluje imunitu
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Buňky Má pozitivní vliv na buňky

Kysané zelí je bohaté na vitamín C, také obsahuje železo, vápník a zinek. Obsahuje také značný objem vlákniny.

Zelí zvyšuje obranyschopnost organismu, chrání před vznikem rakoviny tlustého střeva, pomáhá při zácpě. Zelí je ale hůře stravitelné, a tak není vhodné pro lidi, kteří mají šetřící dietu. Kysané zelí obsahuje hodně bakterií mléčného kvašení, které pomáhají s regenerací střev. Pokud dušené zelí vhodně upravíte, bez velkého množství tuku a cukru, tak se může stát i součástí pokrmů v redukčním režimu.

Pomoci s trávením nám může ale jen kysané zelí. Nenahradí ho ani vařené, ani dušené. Kysané zelí vybírejte pečlivě, některé průmyslové zpracované výrobky totiž mohou obsahovat i navíc přidaný cukr i další přídatné látky. Pokud je kysané zelí příliš výrazné, můžete jej před dušením propláchnout. Je třeba ale pamatovat na to, že se tím odplaví část výživných látek. Kysané zelí se různě přidává i do pokrmů, například pohanka se zelím nebo zapečené brambory se zelím a masem. Chcete-li zelí zahustit, můžete místo klasické jíšky použít například nastrouhanou bramboru.

Nejhledanější v kategorii Zelenina konzervovaná

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
160 0,01 0,08 0 add_circle Zapsat
50 0 0,02 0 add_circle Zapsat
139 0,01 0,07 0 0 add_circle Zapsat
71 0,01 0,01 0 0,02 add_circle Zapsat
80 0,01 0,02 0 0,02 add_circle Zapsat
119 0 0,06 0 0,01 add_circle Zapsat
81 0,01 0,03 0 0,02 add_circle Zapsat
334 0,03 0,11 0,02 0,04 add_circle Zapsat
142 0,02 0,04 0,01 0,03 add_circle Zapsat
225 0,02 0,1 0 0,03 add_circle Zapsat
121 0 0,07 0 add_circle Zapsat
121 0 0,07 0 0,01 add_circle Zapsat
343 0,03 0,11 0,03 add_circle Zapsat
675 0,03 0,07 0,12 0,08 add_circle Zapsat
499 0,04 0,22 0,01 add_circle Zapsat
1 303 0,11 0,63 0,02 0,15 add_circle Zapsat
147 0,01 0,07 0 add_circle Zapsat
188 0,01 0,1 0 add_circle Zapsat
578 0,07 0,2 0,01 0,05 add_circle Zapsat
444 0,05 0,12 0,03 0,06 add_circle Zapsat
160 0,01 0,08 0 add_circle Zapsat
704 0,03 0,08 0,14 0,05 add_circle Zapsat
73 0,01 0,04 0 add_circle Zapsat
140 0 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
120 0,01 0,05 0 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách