menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pečivo a pomazánky
keyboard_arrow_right
Pečivo sladké
keyboard_arrow_right
závin jablečný štrůdl

závin jablečný štrůdl

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - závin jablečný štrůdl
Energetická hodnota 1 205 kJ
= 288 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 55 g
Tuky 5 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 205 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 55 g
Tuky 5 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
55 g
Cukry
12 g
Tuky
5 g
Nasycené mastné kyseliny
1 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
2 g
Polynenasycené
0,74 g
Cholesterol
4 mg
Vláknina
2 g
Sůl
0,56 g
Voda
33 g
Vápník
25 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
304 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Jód Jód
Zinek Zinek
Měď Měď
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Kobalt Kobalt
Fluor Fluor
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík

Na jablečný závin neboli štrůdl existuje celá řada receptů, které se liší zejména složením těsta. Někdo používá těsto listové (chlazené, mražené nebo si dělá vlastní), jiný dává přednost těstu kynutému. Rozdíly najdeme i v druhu použitého tuku – někdo má rád těsto z klasického másla, jiný používá tuk k pečení a další přidává pouze trochu oleje. Základní surovinou je ale zpravidla bílá pšeničná mouka. Dále těsto na štrůdl většinou obsahuje vejce (nebo jen jejich část) a na zpracování se někdy přidává voda či mléko. Závin se plní strouhanými či krájenými jablky, často se přidávají také rozinky, skořice a cukr. Aby nebylo těsto příliš rozmočené, jablka se podsypávají strouhankou, drcenými piškoty či kokosem.

Vliv štrůdlu na naše zdraví bude záviset na konkrétním složení této dobroty. Občas lze ale určitě jablečný závin do zdravého a pestrého jídelníčku zařadit, zejména pokud jste fyzicky aktivní. Jelikož se jedná o dezert, tak v jeho složení převažují zejména sacharidy.

Jestliže držíte redukční dietu a chcete si štrůdl dopřát, upečte si ho z celozrnné špaldové mouky, menšího množství kvalitního tuku a sladké odrůdy jablek, které nebude třeba doslazovat. Při přípravě šetřete množstvím těsta a závin bohatě naplňte jablky a rozinkami.

Nejhledanější v kategorii Pečivo sladké

Název Energetická hodnota (kJ)
946 add_circle Zapsat
1 451 add_circle Zapsat
893 add_circle Zapsat
1 579 add_circle Zapsat
734 add_circle Zapsat
1 233 add_circle Zapsat
1 082 add_circle Zapsat
1 116 add_circle Zapsat
1 158 add_circle Zapsat
1 750 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách