menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pečivo sladké
keyboard_arrow_right
závin jablečný štrůdl

závin jablečný štrůdl

Množství x {{unitOption.title}} kus
závin jablečný štrůdl
Energetická hodnota 1 205 kJ
= 288 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 55 g
Tuky 5 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 205 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 55 g
Tuky 5 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
55 g
Cukry
12 g
Tuky
5 g
Nasycené mastné kyseliny
1 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
2 g
Polynenasycené
0,74 g
Cholesterol
4 mg
Vláknina
2 g
Sůl
0,56 g
Voda
33 g
Vápník
25 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
304 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Jód Jód
Zinek Zinek
Měď Měď
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Kobalt Kobalt
Fluor Fluor
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Obsah potraviny

na jablečný závin existuje celá řada receptů, které se liší zejména složením těsta. Někdo používá těsto listové (chlazené, mražené nebo si dělá vlastní), jiný dává přednost těstu kynutému. Rozdíly najdeme i v druhu použitého tuku – někdo má rád těsto z klasického másla, jiný používá tuk k pečení a další přidává pouze trochu oleje. Základní surovinou je ale zpravidla bílá pšeničná mouka. Dále těsto na štrůdl většinou obsahuje vejce (nebo jen jejich část) a na zpracování se někdy přidává voda či mléko. Závin se plní strouhanými či krájenými jablky, často se přidávají také rozinky, skořice a cukr. Aby nebylo těsto příliš rozmočené, jablka se podsypávají strouhankou, drcenými piškoty, kokosem apod.

Vliv na zdraví

vliv štrůdlu na naše zdraví bude záviset na konkrétním složení této dobroty. Občas lze ale určitě závin do zdravého, pestrého jídelníčku zařadit (zejména pokud jste fyzicky aktivní).

Praktické rady

jestliže držíte redukční dietu a chcete si štrůdl dopřát, upečte si ho z celozrnné mouky, menšího množství kvalitního tuku a sladké odrůdy jablek, které nebude třeba doslazovat. Při přípravě šetřete množstvím těsta a závin bohatě naplňte jablky a rozinkami.

Nejhledanější v kategorii Pečivo sladké

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 500 0,06 0,5 0,15 0,01 add_circle Zapsat
946 0,03 0,27 0,13 0,01 add_circle Zapsat
1 555 0,05 0,44 0,19 0,01 add_circle Zapsat
1 082 0,09 0,42 0,05 0,06 add_circle Zapsat
1 410 0,06 0,54 0,1 0,03 add_circle Zapsat
1 359 0,08 0,59 0,06 0,02 add_circle Zapsat
1 500 0,1 0,55 0,1 0,02 add_circle Zapsat
1 954 0,06 0,48 0,28 0,01 add_circle Zapsat
996 0,1 0,2 0,05 0,01 add_circle Zapsat
734 0,11 0,26 0,02 0 add_circle Zapsat
782 0,03 0,23 0,09 0,01 add_circle Zapsat
838 0,04 0,28 0,08 0,02 add_circle Zapsat
905 0,05 0,29 0,09 0,01 add_circle Zapsat
1 331 0,15 0,08 0,2 0,25 add_circle Zapsat
1 687 0,05 0,52 0,19 0,02 add_circle Zapsat
1 331 0,08 0,5 0,09 0,02 add_circle Zapsat
1 006 0,14 0,29 0,08 0,02 add_circle Zapsat
735 0,09 0,17 0,08 0,04 add_circle Zapsat
1 164 0,05 0,34 0,13 0,01 add_circle Zapsat
1 172 0,07 0,47 0,06 0,02 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách