menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Uzeniny a paštiky
keyboard_arrow_right
škvarková pomazánka

škvarková pomazánka

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - škvarková pomazánka
Energetická hodnota 2 332 kJ
= 557 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 2 g
Tuky 53 g
Vláknina 0,34 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 2 332 kJ
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 2 g
Tuky 53 g
Vláknina 0,34 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
19 g
Sacharidy
2 g
Cukry
2 g
Tuky
53 g
Nasycené mastné kyseliny
29 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
16 g
Polynenasycené
3 g
Cholesterol
70 mg
Vláknina
0,34 g
Sůl
1 g
Voda
24 g
Vápník
25 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
943 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Vápník Vápník
Železo Železo
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Mangan Mangan
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Jód Jód
Selen Selen
Pektin Pektin
Molybden Molybden
Fluor Fluor
Kobalt Kobalt
Zinek Zinek
Chrom Chrom
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu

Škvarková pomazánka z výživových hodnot nabízí tedy především tuky. Na škvarkovou pomazánku existuje celá řada receptů. Základem pokrmu jsou škvarky, které se většinou jemně umelou a míchají s dalšími surovinami (cibule, naťová cibulka, sůl, koření, plnotučná hořčice, kečup, kyselé okurky, čerstvá zelenina, vejce, sýr, tvaroh, uzenina, ...).

Škvarkovou pomazánkou lze příležitostně zpestřit jídelníček zdravých štíhlých osob s vysokými energetickými nároky. Pomazánka s obsahem škvarků není vhodná zejména pro osoby s redukční dietou nebo pacienty s vysokou hladinou krevních tuků.

Škvarkovou pomazánku mažte na celozrnné pečivo ve slabé vrstvě a konzumujte ji raději v dopoledních hodinách, tučná jídla jsou totiž hůře stravitelná. Přidejte si také čerstvou zeleninu nebo salát, který vám zajistí přísun vlákniny, minerálů a vitamínů.

Nejhledanější v kategorii Uzeniny a paštiky

Název Energetická hodnota (kJ)
1 947 add_circle Zapsat
3 236 add_circle Zapsat
2 236 add_circle Zapsat
2 818 add_circle Zapsat
2 332 add_circle Zapsat
494 add_circle Zapsat
385 add_circle Zapsat
647 add_circle Zapsat
456 add_circle Zapsat
355 add_circle Zapsat
1 622 add_circle Zapsat
452 add_circle Zapsat
435 add_circle Zapsat
977 add_circle Zapsat
734 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách