menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Obilné výrobky
keyboard_arrow_right
Rýže
keyboard_arrow_right
rýže parboiled Vitana vařená

rýže parboiled Vitana vařená

(Vitana)
Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - rýže parboiled Vitana vařená
Energetická hodnota 486 kJ
= 116 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 25 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 0,6 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 486 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 25 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 0,6 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
25 g
Cukry
0,1 g
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
0,6 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
65
PHE
130 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Cholin Cholin
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Železo Železo
Měď Měď
Selen Selen
Vápník Vápník
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Imunita Posiluje imunitu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Trávení Podporuje trávení

Rýže parboiled Vitana je kompromisem mezi rýží natural a bílou. Je upravená speciální technologií, aby se rychleji uvařila. Rýže neobsahuje téměř žádný tuk a má velmi nízký obsah cholesterolu a sodíku. Mastných kyselin je jen malé množství, jsou nenasycené a mají velkou biologickou hodnotu. Sacharidy představují velkou část hmotnosti rýžového zrna a vyskytují se tu převážně ve formě škrobu. Rýže je tak zdrojem rychlé energie. Mezi přítomné minerály patří například mangan, železo, selen, fosfor, zinek, měď a vápník. Najdeme v ní i několik vitamínů, nejvíce ze skupiny B a vitamín E. Rýže obsahuje také velmi dobré množství glukanu.

Rýže neobsahuje lepek, a proto je vhodnou potravinou pro lidi s celiakií. Posiluje náš imunitní systém, pomáhá se zbavovat toxinů a působí na zdraví pokožky, vlasů a nehtů a zpomaluje proces stárnutí. Zlepšuje trávení a stabilizuje obsah cukru v krvi. Rýže nenadýmá, a proto je ideální při žaludeční a žlučníkové dietě. Rýžový odvar pomáhá při vysokých teplotách a zánětech, zmírňuje průjem i zácpu, léčí trávicí a střevní potíže. Je dobrou prevencí ledvinových kamenů. Pomáhá snižovat riziko rakoviny tlustého střeva, prsu a prostaty, snižuje krevní tlak a udržuje zdravé srdce.

Tato dlouhozrnná rýže je kyprá, sypká, nelepivá, nemá tendenci se rozvařit, a proto se hodí jako příloha či vložka do jídel, jako je například dýňové rizoto, džuveč či rýžový salát. Naopak se nehodí pro přípravu pravého italského krémového rizota, rýžového nákypu, rýžové kaše a jiných pokrmů, které vyžadují lepkavou a rozvařenou konzistenci.

Nejhledanější v kategorii Rýže

Název Energetická hodnota (kJ)
526 add_circle Zapsat
472 add_circle Zapsat
1 482 add_circle Zapsat
1 465 add_circle Zapsat
358 add_circle Zapsat
1 499 add_circle Zapsat
528 add_circle Zapsat
1 524 add_circle Zapsat
1 625 add_circle Zapsat
1 461 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách