menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
rýže Parboiled Lagris vařená

rýže Parboiled Lagris vařená

(Lagris)
Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - rýže Parboiled Lagris vařená
Energetická hodnota 496 kJ
= 118 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 26 g
Tuky 0,24 g
Vláknina 0,41 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 496 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 26 g
Tuky 0,24 g
Vláknina 0,41 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
26 g
Cukry
-
Tuky
0,24 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
0,41 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
142 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Železo Železo
Selen Selen
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Imunita Posiluje imunitu
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Krev Má pozitivní vliv na krev
Trávení Podporuje trávení
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Jiné

Rýže Parboiled Lagris vařená se připravuje speciálním způsobem, který zajistí její rychlejší přípravu. Její výhodou je, že se po uvaření nelepí. V rýži se nevyskytují téměř žádné tuky a je v ní tedy jen velmi málo cholesterolu a sodíku. Najdeme v ní také jen málo mastných kyselin, které jsou nenasycené a disponují velkou biologickou hodnotou. V rýži jsou tedy nejvíce zastoupeny sacharidy, a to zejména ve formě škrobu. Rýže nabízí i dobré množství glukanu. Z minerálních látek rýže nabízí mangan a železo, selen, fosfor, zinek, měď i vápník. Za zmínku stojí i několik vitamínů, nejvíce je tu zastoupen vitamín E a vitamíny skupiny B.

Díky tomu, že je rýže přirozeně bezlepková, tak je velmi vhodná pro osoby s celiakií nebo intolerancí lepku. Rýže neobsahuje lepek, je vhodnou potravinou pro lidi s celiakií. Rýže je skvěle stravitelná, nezpůsobuje plynatost, a proto se využívá při různých dietách, například při žlučníkové nebo žaludeční. Odvar z rýže umí snížit teploty a pomůže se zácpou i s průjmem. Konzumace rýže má velmi příznivý vliv na zdraví a působí jako prevence proti rakovině tlustého střeva, prsu i prostaty.

Rýže Parboiled je typ dlouhozrnné rýže, která je sypká, kyprá a nelepivá. Její velkou výhodou je, že se nerozvařuje, a tak se skvěle hodí jako příloha nebo pro přípravu čínského rizota nebo různých salátů. Tento typ rýže je však zcela nevhodný pro přípravu klasického italského rizota, které má výrazně krémovou konzistenci. Nelze z ní také správně udělat rýžovou kaši či nákyp.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kJ)
280 add_circle Zapsat
489 add_circle Zapsat
474 add_circle Zapsat
373 add_circle Zapsat
890 add_circle Zapsat
982 add_circle Zapsat
1 458 add_circle Zapsat
745 add_circle Zapsat
348 add_circle Zapsat
649 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách