Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Obilné výrobky
keyboard_arrow_right
Rýže
keyboard_arrow_right
rýže dušená

rýže dušená

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - rýže dušená
Energetická hodnota 213 kcal
= 892 kJ
Bílkoviny 4,47 g
Sacharidy 38,6 g
Tuky 4,33 g
Vláknina 1,18 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 213 kcal
Bílkoviny 4,47 g
Sacharidy 38,6 g
Tuky 4,33 g
Vláknina 1,18 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
4,47 g
Sacharidy
38,6 g
Cukry
0,27 g
Tuky
4,33 g
Nasycené mastné kyseliny
0,36 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
1,25 g
Polynenasycené
1,63 g
Cholesterol
0,1 mg
Vláknina
1,18 g
Sůl
0,85 g
Voda
51,33 g
Vápník
22,28 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
223,36 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Kobalt Kobalt
Mangan Mangan
Chrom Chrom
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Pektin Pektin
Vápník Vápník
Měď Měď
Selen Selen
Fluor Fluor
Sodík Sodík
Železo Železo
Molybden Molybden
Jód Jód
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu

Rýže dušená patří mezi oblíbené bezlepkové přílohy. Obilka rýže obsahuje asi 8 až 12 % bílkovin, 68 až 72 % sacharidů a pouze kolem 2,4 % tuků. Dále zde najdeme vitamíny, zejména B1, B2 a B3. Pro přípravu dušené rýže se většinou používá malé množství másla či oleje a dochucuje se solí. Někdo má v oblibě vařit rýži spolu s cibulí, do které jsou napíchány hřebíčky.

Rýže je pro svůj obsah výživných látek vhodnou potravinou pro naše zdraví. Zařadit na jídelníček ji mohou i osoby s celiakií, protože je přirozeně bezlepková. Rýže pomáhá v těle regulovat obsah vody, čistí trávicí ústrojí a při pravidelné konzumaci pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Její výhoda spočívá i v lehké stravitelnosti.

Na trhu je nepřeberné množství druhů této obiloviny. Vhodný druh rýže volíme podle povahy pokrmu, který připravujeme. Některé druhy se lépe rozvaří, a proto jsou vhodné do rizot, nákypů a pro přípravu kaší, jiné zůstávají sypké a připravujeme je jako klasickou přílohu. Dušená rýže má jemnější chuť připomínající oříšky, a někomu proto vyhovuje lépe, než rýže uvařená klasickým způsobem.

Nejhledanější v kategorii Rýže

Název Energetická hodnota (kcal)
155 add_circle Zapsat
131 add_circle Zapsat
122 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů