menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Obilné výrobky
keyboard_arrow_right
Rýže
keyboard_arrow_right
rýže bílá dlouhozrnná vařená

rýže bílá dlouhozrnná vařená

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - rýže bílá dlouhozrnná vařená
Energetická hodnota 526 kJ
= 126 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 28 g
Tuky 0,28 g
Vláknina 0,4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 526 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 28 g
Tuky 0,28 g
Vláknina 0,4 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
28 g
Cukry
0,05 g
Tuky
0,28 g
Nasycené mastné kyseliny
0,08 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
0,09 g
Polynenasycené
0,08 g
Cholesterol
-
Vláknina
0,4 g
Sůl
0 g
Voda
68 g
Vápník
10 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
134 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Cholin Cholin
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Mangan Mangan
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Imunita Posiluje imunitu
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Trávení Podporuje trávení
Jiné

Rýže bílá dlouhozrnná vařená je velmi oblíbenou přílohou, která se hodí k omáčkám, masu i rybám. Obilka bílé rýže obsahuje asi 8 - 12 % bílkovin, 68 - 72 % sacharidů a pouze 2,4 % tuků. Dále zde najdeme i minerální látky a vitamíny - zejména B1, B2 a B3.

Rýže je pro svůj obsah výživných látek vhodnou potravinou pro naše zdraví a měla by se na našem jídelníčku objevovat pravidelně. Vařenou rýži mohou zařadit na jídelníček i osoby s celiakií, protože je přirozeně bezlepková. Navíc také rýže pomáhá regulovat obsah vody v organismu, čistí trávicí ústrojí a při pravidelné konzumaci pomáhá i snižovat hladinu cholesterolu. Výhodou rýže je její lehká stravitelnost, čehož se hojně využívá při různých dietách.

Pokud držíte redukční dietu, vybírejte raději celozrnnou rýži, která má více vlákniny a výživných látek, a tak vás lépe a delší dobu zasytí. Pokud rýži opravdu milujete a konzumujete ji často, ale nedaří se vám ji pokaždé správně uvařit, pak je skvělým pomocníkem rýžovar. Pokud máte rádi rizoto, zkuste náš recept na chutné cuketové rizoto se žampiony a kuřecím masem.

Nejhledanější v kategorii Rýže

Název Energetická hodnota (kJ)
472 add_circle Zapsat
1 482 add_circle Zapsat
1 465 add_circle Zapsat
358 add_circle Zapsat
892 add_circle Zapsat
422 add_circle Zapsat
1 143 add_circle Zapsat
1 485 add_circle Zapsat
1 679 add_circle Zapsat
888 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách