menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina mražená
keyboard_arrow_right
mražená kukuřice

mražená kukuřice

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 310 kJ
= 74 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 15 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 310 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 15 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
15 g
Cukry
3 g
Tuky
0,5 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0,37 g
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
75 g
Vápník
4 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
123 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Cholin Cholin
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Draslík Draslík
Jód Jód
Selen Selen
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Sodík Sodík
Pozitivní vliv na zdraví
Mozek Posiluje mozkovou činnost
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Koncentrace Zvyšuje schopnost koncentrace
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Štítná žláza Vhodná potravina při problémech se štítnou žlázou
Trávení Podporuje trávení
Obsah potraviny

Kukuřice obsahuje vysoké množství škrobu a vody a malé množství bílkovin a tuků. Kukuřice je bohatá na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny, především na kyselinu linolovou. Z vitamínů jsou hojně zastoupeny A, B, D, E a K, malé množství vitmínu C. Je dobrým zdrojem některých minerálů, například hořčík, měď, zinek, fosfor a železo. Významný je také obsah selenu. Kukuřice obsahuje I relativně vzácné rostlinné barvivo zeaxantin a nenajdeme zde gluten, který způsobuje u mnoha lidí nesnášenlivost.

Vliv na zdraví

Barvivo zeaxantin, spolu s vitamínem E a selenem snižují riziko rakoviny. Účinné látky z kukuřice se využívají při léčbě různých zánětů močových cest a při ledvinových kamenech. Z kukuřice se lisuje výživný olej, který pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Kukuřice a kukuřičná mouka změkčují a zklidňují střevní sliznici. Protože neobsahují gluten, dobře je snášejí i lidé s celiakií. Mírně zpomaluje činnost štítné žlázy a proces trávení, proto je její konzumace vhodná při hypertyroidismu. Vitamíny skupiny B jsou důležité pro správnou funkci orgánů a zlepšují také stav vlasů, nehtů a pleti. Kukuřice nám dodává energii a stimuluje mozkovou činnost, a zároveň zvyšuje naši odolnost vůči stresu a podporuje soustředění.

Praktické rady

Kukuřice se hodí do pokrmů z rýže a těstovin, do polévek, salátů, nebo jako příloha k masitým pokrmům. Čerstvá kukuřice se může vařit ve vodě nebo péct na ohni a jíst přímo z klasu. Je-li kukuřice konzervovaná, každým rokem ztrácí 25 % provitaminu A.

Nejhledanější v kategorii Zelenina mražená

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
297 0,03 0,12 0 add_circle Zapsat
566 0,04 0,28 0,01 add_circle Zapsat
565 0,04 0,28 0,01 add_circle Zapsat
565 0,04 0,28 0,01 add_circle Zapsat
565 0,04 0,28 0,01 add_circle Zapsat
119 0,01 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
392 0,06 0,17 0 0,06 add_circle Zapsat
215 0,04 0,08 0 add_circle Zapsat
271 0,03 0,1 0,01 0,04 add_circle Zapsat
119 0,01 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
473 0,04 0,18 0,03 add_circle Zapsat
135 0,03 0,02 0,01 0,03 add_circle Zapsat
129 0,02 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
214 0,03 0,08 0,01 0,03 add_circle Zapsat
339 0,04 0,13 0 0,04 add_circle Zapsat
192 0,02 0,09 0 0,02 add_circle Zapsat
109 0,01 0,03 0 add_circle Zapsat
136 0,02 0,06 0 0,03 add_circle Zapsat
226 0,03 0,1 0 0,03 add_circle Zapsat
71 0,02 0,03 0 add_circle Zapsat
109 0,03 0 0,01 0,02 add_circle Zapsat
142 0,02 0,05 0 0,04 add_circle Zapsat
126 0,03 0,04 0 0,03 add_circle Zapsat
109 0,02 0,04 0,01 0,02 add_circle Zapsat
123 0,03 0,03 0 0,04 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách