menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléko
keyboard_arrow_right
mléko plnotučné 3,5%

mléko plnotučné 3,5%

Množství x {{unitOption.title}} kus
mléko plnotučné 3,5%
Energetická hodnota 267 kJ
= 64 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 267 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
5 g
Cukry
5 g
Tuky
4 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,97 g
Polynenasycené
0,12 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
88 g
Vápník
118 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
161 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Cholin Cholin
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Jód Jód
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Kobalt Kobalt
Draslík Draslík
Molybden Molybden
Měď Měď
Sodík Sodík
Fluor Fluor
Chrom Chrom
Pozitivní vliv na zdraví
Děti Vhodné zejména pro děti
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Krev Má pozitivní vliv na krev
Svaly Posiluje svaly
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Zažívání Může způsobit zažívací potíže
Obsah potraviny

plnotučné mléko je zdrojem důležitého vápníku, dále obsahuje fosfor, draslík, hořčík, sodík, chlór, síru, řadu stopových prvků i mnoho vitamínů – B2, B1, B6, E, K i malé množství vitamínu D a C. Z hlavních živin v něm najdeme o něco více sacharidů, než tuků a samozřejmě i bílkoviny.

Vliv na zdraví

vápník, jehož zdrojem je i mléko, je základní součástí lidského těla. Nachází se v kostech, zubech, svalech, krvi a dalších tělesných tkáních. Pro lidskou stravu je tak vápník velmi podstatný. Jeho přísun je důležitý především u dětí (vývoj) a u těhotných žen. Také je nutno říci, že pokud se má v těle vápník zabudovat, je zároveň žádoucí dostatek vitamínu D. Při dlouhodobém deficitu vápníku (vit. D) v potravě, je větší riziko vyplavování vápníku z kostí a vzniku osteoporózy (týká se zejména starších osob, kterým se pak kosti lehce zlomí-např. i při prudkém zakašlání). Plnotučné mléko je náročnější na trávení než mléko s nízkým obsahem tuku. Při redukční dietě dávejte přednost mléku polotučnému nebo nízkotučnému.

Praktické rady

Máte-li možnost výběru, připlaťte si raději za mléko čerstvé. Trvanlivá mléka jsou chudší na zdraví prospěšné látky.

Nejhledanější v kategorii Mléko

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
198 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
167 0,03 0,04 0,01 add_circle Zapsat
193 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
93 0 0,02 0,01 0 add_circle Zapsat
264 0,03 0,05 0,04 0 add_circle Zapsat
190 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
42 0 0,01 0 add_circle Zapsat
190 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
192 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
176 0,03 0,04 0,01 0 add_circle Zapsat
193 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
180 0,04 0,05 0,01 0 add_circle Zapsat
152 0,03 0,04 0,01 0 add_circle Zapsat
192 0,03 0,05 0,01 0 add_circle Zapsat
339 0,09 0,08 0,01 0,02 add_circle Zapsat
190 0,03 0,05 0,01 0 add_circle Zapsat
197 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
180 0,03 0,04 0,01 0 add_circle Zapsat
201 0,03 0,05 0,01 0 add_circle Zapsat
159 0,03 0,05 0 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách