menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Polévky
keyboard_arrow_right
květáková polévka

květáková polévka

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 97 kJ
= 23 kcal
Bílkoviny 0,76 g
Sacharidy 2 g
Tuky 1 g
Vláknina 0,67 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 97 kJ
Bílkoviny 0,76 g
Sacharidy 2 g
Tuky 1 g
Vláknina 0,67 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,76 g
Sacharidy
2 g
Cukry
0,55 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,66 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,33 g
Polynenasycené
0,09 g
Cholesterol
2 mg
Vláknina
0,67 g
Sůl
0,5 g
Voda
95 g
Vápník
15 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
38 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Selen Selen
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Pektin Pektin
Fluor Fluor
Jód Jód
Chrom Chrom
Molybden Molybden
Sodík Sodík
Měď Měď
Kobalt Kobalt
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Obsah potraviny

na květákovou polévku má každá hospodyňka svůj originální recept. Obsah výsledného pokrmu se proto může značně lišit. Tradiční květáková polévka je však složena z květáku, vývaru, jíšky, soli, koření a vajec. Někdy se přidává také další zelenina, brambory, máslo či smetana na zjemnění a jiné ingredience.

Vliv na zdraví

tradiční květákovou polévku můžete občas zařadit na zdravý pestrý jídelníček a to v případě, že nepotřebujete hubnout nebo netrpíte zažívacími potížemi. Pokud držíte redukční dietu, polévky zahuštěné jíškou nekonzumujte. Nejvhodnější jsou pro vás vývary ze zeleniny nebo méně tučného masa.

Praktické rady

květákovou polévku nemusíte zahušťovat klasickou jíškou. Stačí, když část (všechnu) uvařené zeleniny (květáku a další obsažené zeleniny včetně brambor) rozmixujete. Taková polévka je vhodná i při redukční dietě. Aby byla polévka lépe stravitelná, přidejte vhodné koření či bylinky (kmín, petrželku apod.). Místo tuku z jíšky do talíře s polévkou přidejte trošku kvalitního oleje lisovaného za studena. Květákovou polévku výborně doplní na sucho opečený chléb s rozpuštěným sýrem. Sýr můžete vložit také přímo do polévky.

Nejhledanější v kategorii Polévky

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
243 0,03 0,1 0,01 0,01 add_circle Zapsat
200 0,04 0,04 0,02 0 add_circle Zapsat
165 0,04 0,01 0,02 0,01 add_circle Zapsat
280 0,01 0,05 0,04 0,02 add_circle Zapsat
300 0,01 0,07 0,04 0 add_circle Zapsat
25 0 0 0 add_circle Zapsat
130 0,01 0,05 0 0 add_circle Zapsat
395 0,04 0,1 0,04 0,02 add_circle Zapsat
270 0,04 0,05 0,03 0,01 add_circle Zapsat
156 0,01 0,04 0,02 0,01 add_circle Zapsat
104 0,01 0,05 0 0 add_circle Zapsat
210 0,01 0,07 0,02 0 add_circle Zapsat
360 0,04 0,14 0,02 add_circle Zapsat
215 0,03 0,08 0,01 0,01 add_circle Zapsat
2 185 0,08 0,52 0,31 0,02 add_circle Zapsat
640 0,12 0,2 0,03 add_circle Zapsat
1 942 0,11 0,61 0,19 add_circle Zapsat
293 0,01 0,05 0,05 add_circle Zapsat
419 0,05 0,16 0,01 0,01 add_circle Zapsat
198 0,02 0,01 0,04 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách