menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Polévky
keyboard_arrow_right
květáková polévka

květáková polévka

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - květáková polévka
Energetická hodnota 23 kcal
= 97 kJ
Bílkoviny 0,76 g
Sacharidy 2 g
Tuky 1 g
Vláknina 0,67 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 23 kcal
Bílkoviny 0,76 g
Sacharidy 2 g
Tuky 1 g
Vláknina 0,67 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
0,76 g
Sacharidy
2 g
Cukry
0,55 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,66 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,33 g
Polynenasycené
0,09 g
Cholesterol
2 mg
Vláknina
0,67 g
Sůl
0,5 g
Voda
95 g
Vápník
15 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
38 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Selen Selen
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Pektin Pektin
Fluor Fluor
Jód Jód
Chrom Chrom
Molybden Molybden
Sodík Sodík
Měď Měď
Kobalt Kobalt
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Vápník Vápník

Na květákovou polévku má každá hospodyňka svůj originální recept, obsah jednotlivých živin výsledného pokrmu se proto může značně lišit. Tradiční květáková polévka je však složena z květáku, vývaru, jíšky, soli, koření a vajec. Někdy se přidává také další zelenina, brambory, máslo či smetana na zjemnění a jiné ingredience.

Tradiční květákovou polévku můžete občas zařadit na zdravý pestrý jídelníček. A to i v případě, že nepotřebujete hubnout nebo netrpíte zažívacími potížemi. Pokud držíte redukční dietu, polévky zahuštěné jíškou nekonzumujte. Místo klasické jíšky můžete na zahuštění využít rozmixovanou zeleninu. Nejvhodnější jsou pro vás vývary ze zeleniny nebo méně tučného masa.

Květákovou polévku nemusíte zahušťovat klasickou jíškou, bohatě postačí, když část uvařené zeleniny rozmixujete. Taková polévka je vhodná i při redukční dietě. Aby byla polévka lépe stravitelná, přidejte vhodné koření či bylinky (kmín, petrželku, ...). Místo tuku z jíšky do talíře s polévkou přidejte trošku kvalitního oleje lisovaného za studena nebo na sucho opražená semínka (dýňová, sezamová, slunečnicová, ...). Květákovou polévku také výborně doplní na sucho opečený chléb s rozpuštěným sýrem. Sýr můžete vložit také přímo do polévky.

Nejhledanější v kategorii Polévky

Název Energetická hodnota (kcal)
62 add_circle Zapsat
47 add_circle Zapsat
14 add_circle Zapsat
41 add_circle Zapsat
45 add_circle Zapsat
56 add_circle Zapsat
48 add_circle Zapsat
97 add_circle Zapsat
110 add_circle Zapsat
83 add_circle Zapsat
27 add_circle Zapsat
60 add_circle Zapsat
41 add_circle Zapsat
29 add_circle Zapsat
95 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách