menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
jablko Idared

jablko Idared

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 190 kJ
= 45 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 11 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 190 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 11 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
11 g
Cukry
11 g
Tuky
0 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
1 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
0 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Vláknina Vláknina
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Imunita Posiluje imunitu
Trávení Podporuje trávení
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Obsah potraviny

jablka jsou zdrojem vitamínů (zejména C, E či PP), minerálních látek (např. draslíku, fosforu, vápníku či hořčíku) a vlákniny (obsahují vlákninu rozpustnou i nerozpustnou).

Vliv na zdraví

jablka obsahují antioxidanty, které chrání naše buňky před rakovinou a mají vliv na naši obranyschopnost. Rozpustná vláknina má schopnost vstřebávat vodu a snadněji bobtná, čímž napomáhá správné střevní peristaltice. Tato látka též změkčuje stolici (čímž přispívá k odstranění zácpy), reguluje trávení a vstřebávání sacharidů a tuků a zvětšením obsahu v tlustém střevě ředí obsah toxických látek v něm obsažených. Nerozpustná (hrubá) vláknina je prevencí střevních potíží, rakoviny střev, zmírňuje hemoroidy, zajišťuje větší pocit sytosti a pomáhá z těla odvádět nežádoucí látky (cholesterol, žlučové kyseliny, kancerogenní – tedy rakovinotvorné látky).

Praktické rady

jablka Idared se hodí na zimní uskladnění (při vhodných skladovacích podmínkách vydrží až do léta následujícího roku). Jablka odrůdy Idared jsou vhodná spíše na vaření (kompot, dušené pyré, obilné kaše s ovocem, …) a pečení (závin, buchty, nákypy, žemlovky…), než k přímé konzumaci. Jejich chuť bývá podprůměrná a jsou náchylná ke strupovitosti.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
394 0,01 0,22 0 0,02 add_circle Zapsat
238 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
180 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
208 0,01 0,11 0 0,03 add_circle Zapsat
1 018 0,02 0,06 0,23 0,05 add_circle Zapsat
278 0,01 0,14 0 0,04 add_circle Zapsat
174 0,01 0,1 0 0,01 add_circle Zapsat
244 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
272 0,01 0,14 0,01 0,03 add_circle Zapsat
226 0,01 0,11 0,01 0,03 add_circle Zapsat
197 0 0,11 0 add_circle Zapsat
151 0,01 0,1 0 add_circle Zapsat
176 0,01 0,08 0 0,01 add_circle Zapsat
441 0,03 0,22 0,01 0,02 add_circle Zapsat
210 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
255 0,01 0,12 0 0,03 add_circle Zapsat
231 0 0,12 0 0,03 add_circle Zapsat
183 0,01 0,11 0 0,01 add_circle Zapsat
871 0,03 0,43 0,01 0,09 add_circle Zapsat
226 0,01 0,07 0,01 0,05 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách