menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
hovězí maso mleté průměr

hovězí maso mleté průměr

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 940 kJ
= 224 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 16 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 940 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 16 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
20 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
16 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
60 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
62 g
Vápník
9 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
985 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B Vitamín B
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Jód Jód
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Svaly Posiluje svaly
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Imunita Posiluje imunitu
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Obsah potraviny

hovězí maso je zdrojem bílkovin, tuků, řady minerálních látek, ale i vitamínů (zejména vitamíny skupiny B). Z minerálních látek je důležitý zejména obsah hemového železa, které je nejlépe vstřebatelnou formou tohoto minerálu.

Vliv na zdraví

k mletí se zpravidla používá spíše tučnější hovězí maso, které je bohatým zdrojem nežádoucích nasycených mastných kyselin, jejichž příjem je rizikový pro rozvoj kardiovaskulárních onemocnění. Na druhou stranu se v tuku hovězího masa vyskytuje také konjugovaná kyselina linolenová (CLA), která zvyšuje imunitu organismu, snižuje riziko vzniku nádorových onemocnění, pomáhá redukovat nadměrné zásoby tuku v těle, působí pozitivně při budování svalové hmoty, normalizuje metabolismus glukózy a snižuje hladinu triacylglycerolů a cholesterolu v krvi. Kvalitním mletým hovězím masem lze zpestřit racionální, diabetický či redukční režim.

Praktické rady

hovězí maso vybírejte u osvědčeného řezníka a umelte si ho sami. Vyhněte se nákupu výrobků s označením „mletý masný polotovar“ apod.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
714 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
800 0,3 0 0,06 add_circle Zapsat
569 0,2 0 0,05 add_circle Zapsat
1 721 0,2 0,15 0,3 0,01 add_circle Zapsat
716 0,11 0,01 0,14 0 add_circle Zapsat
872 0,17 0 0,15 add_circle Zapsat
785 0,34 0 0,05 add_circle Zapsat
1 108 0,15 0 0,22 add_circle Zapsat
712 0,22 0,09 0 add_circle Zapsat
754 0,29 0 0,06 0 add_circle Zapsat
687 0,28 0 0,06 0 add_circle Zapsat
565 0,18 0 0,07 0 add_circle Zapsat
1 089 0,13 0,1 0,23 add_circle Zapsat
1 152 0,17 0,01 0,23 0 add_circle Zapsat
597 0,16 0,02 0,08 add_circle Zapsat
702 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
883 0,19 0,02 0,14 add_circle Zapsat
431 0,19 0,01 0,03 0 add_circle Zapsat
686 0,08 0,1 0,1 0,02 add_circle Zapsat
411 0,12 0,03 0,04 0 add_circle Zapsat
Mléko – z farmy, nebo pasterované?
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách