menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
hovězí maso mleté

hovězí maso mleté

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - hovězí maso mleté
Energetická hodnota 942 kJ
= 225 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 0 g
Tuky 17 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 942 kJ
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 0 g
Tuky 17 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
17 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
17 g
Nasycené mastné kyseliny
7 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
7 g
Polynenasycené
0,4 g
Cholesterol
63 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
65 g
Vápník
8 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
850 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B Vitamín B
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Jód Jód
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Imunita Posiluje imunitu
Svaly Posiluje svaly
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny

Hovězí maso mleté je zdrojem bílkovin, tuků, řady minerálních látek, ale i vitamínů (zejména vitamíny skupiny B). Z minerálních látek je důležitý zejména obsah hemového železa, které je nejlépe vstřebatelnou formou tohoto minerálu.

K mletí se zpravidla používá spíše tučnější hovězí maso, které je bohatým zdrojem nežádoucích nasycených mastných kyselin, jejichž příjem je rizikový pro rozvoj kardiovaskulárních onemocnění. Na druhou stranu se v tuku hovězího masa vyskytuje také konjugovaná kyselina linolenová (CLA), která zvyšuje imunitu organismu a snižuje riziko vzniku nádorových onemocnění. CLA pomáhá i redukovat nadměrné zásoby tuku v těle, působí pozitivně při budování svalové hmoty, normalizuje metabolismus glukózy a snižuje hladinu triacylglycerolů a cholesterolu v krvi. Kvalitním mletým hovězím masem lze zpestřit racionální, diabetický či redukční režim.

Hovězí maso vybírejte u osvědčeného řezníka a umelte si ho sami. Vyhněte se nákupu výrobků v supermarketech s označením „mletý masný polotovar“, obsahují často i různé nevhodné přídatné látky. Mleté maso se tradičně používá do sekané, karbanátků nebo známého mexického pokrmu chilli con carne.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kJ)
873 add_circle Zapsat
711 add_circle Zapsat
1 050 add_circle Zapsat
1 227 add_circle Zapsat
745 add_circle Zapsat
800 add_circle Zapsat
714 add_circle Zapsat
1 721 add_circle Zapsat
569 add_circle Zapsat
703 add_circle Zapsat
729 add_circle Zapsat
1 091 add_circle Zapsat
579 add_circle Zapsat
615 add_circle Zapsat
565 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách