menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Polévky
keyboard_arrow_right
gulášová polévka domácí

gulášová polévka domácí

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 270 kJ
= 65 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 5 g
Tuky 3 g
Vláknina 0,51 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 270 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 5 g
Tuky 3 g
Vláknina 0,51 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
5 g
Cukry
0,64 g
Tuky
3 g
Nasycené mastné kyseliny
0,22 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,74 g
Polynenasycené
0,89 g
Cholesterol
10 mg
Vláknina
0,51 g
Sůl
1 g
Voda
86 g
Vápník
19 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
191 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Cholin Cholin
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Selen Selen
Chrom Chrom
Vápník Vápník
Jód Jód
Měď Měď
Fosfor Fosfor
Pektin Pektin
Sodík Sodík
Molybden Molybden
Kobalt Kobalt
Mangan Mangan
Fluor Fluor
Obsah potraviny

obsah látek v gulášové polévce závisí na volbě jednotlivých ingrediencí a pracovním postupu přípravy pokrmu. Většina domácností má na tuto polévku svůj osvědčený recept, a proto nelze přesně říci, které konkrétní živiny zde najdeme. Mezi základními surovinami k přípravě gulášové polévky bychom však měli najít maso (různé kvality). Často se přidává i zelenina a brambory. Podle tradiční receptury se pokrm zahušťuje klasickou jíškou, ale lze použít i jinou variantu, která jíšku nahradí (chléb, nastrouhaná brambora, zelenina, zálivka z vody a mouky, škrob aj.).

Vliv na zdraví

vliv gulášové polévky na naše zdraví se bude odvíjet od kvality a poměru jednotlivých ingrediencí a pracovním postupu přípravy pokrmu.

Praktické rady

pokud si chcete uvařit zdravější gulášovou polévku, připravujte ji z kvalitních surovin, zahušťujte zeleninou, bramborem či chlebem a nepřidávejte uzeninu. Vegetariáni mohou pokrm připravit se sójovým „masem“ nebo jinou náhražkou. Na trhu je velká možnost výběru vhodné náhrady.

Nejhledanější v kategorii Polévky

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
165 0,04 0,01 0,02 0,01 add_circle Zapsat
395 0,04 0,1 0,04 0,02 add_circle Zapsat
200 0,04 0,04 0,02 0 add_circle Zapsat
243 0,03 0,1 0,01 0,01 add_circle Zapsat
130 0,01 0,05 0 0 add_circle Zapsat
25 0 0 0 add_circle Zapsat
162 0,02 0,07 0 0,01 add_circle Zapsat
280 0,01 0,05 0,04 0,02 add_circle Zapsat
300 0,01 0,07 0,04 0 add_circle Zapsat
339 0,05 0,14 0 0,02 add_circle Zapsat
347 0,1 0,06 0,03 add_circle Zapsat
114 0,01 0,04 0,01 add_circle Zapsat
310 0,04 0,12 0,01 0,03 add_circle Zapsat
392 0,04 0,15 0,04 add_circle Zapsat
164 0,02 0,01 0,01 0 add_circle Zapsat
156 0,01 0,04 0,02 0,01 add_circle Zapsat
209 0,02 0,08 0 0,02 add_circle Zapsat
97 0,01 0,02 0,01 0,01 add_circle Zapsat
167 0,04 0,01 0,03 add_circle Zapsat
143 0,01 0,05 0,01 0,02 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách