Obsah výživných látek v domácí gulášové polévce závisí na volbě jednotlivých ingrediencí a pracovním postupu přípravy pokrmu. Většina domácností má na tuto polévku svůj osvědčený recept, a proto nelze přesně říci, které konkrétní živiny zde najdeme. Mezi základními surovinami k přípravě gulášové polévky bychom však měli najít maso (různé kvality). Často se přidává i zelenina a brambory. Podle tradiční receptury se pokrm zahušťuje klasickou jíškou, ale lze použít i jinou variantu, která jíšku nahradí (například chléb, nastrouhaná brambora, zelenina, zálivka z vody a mouky, škrob, ...).
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
gulášová polévka domácí
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 270 kJ
= 65 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 5 g
Tuky 3 g
Vláknina 0,51 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 270 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 5 g
Tuky 3 g
Vláknina 0,51 g
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 4 g |
Sacharidy | 5 g |
Cukry | 0,64 g |
Tuky | 3 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,22 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0,74 g |
Polynenasycené | 0,89 g |
Cholesterol | 10 mg |
Vláknina | 0,51 g |
Sůl | 1 g |
Voda | 86 g |
Vápník | 19 mg |
GI | |
PHE | 191 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Cholin Cholin
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Selen Selen
Chrom Chrom
Vápník Vápník
Jód Jód
Měď Měď
Fosfor Fosfor
Pektin Pektin
Sodík Sodík
Molybden Molybden
Kobalt Kobalt
Mangan Mangan
Fluor Fluor
Vliv gulášové polévky domácí na naše zdraví se bude odvíjet od kvality a poměru jednotlivých ingrediencí a pracovním postupu přípravy pokrmu. Připravíte-li ji z kvalitního masa, zeleniny a brambor, a na zahuštění použijete rozmixovanou zeleninu nebo brambor, pak se hodí pro zdravý životní styl.
Pokud si chcete uvařit zdravější gulášovou polévku, připravujte ji z kvalitních surovin, zahušťujte zeleninou, bramborem či chlebem a nepřidávejte uzeninu. Vegetariáni mohou pokrm připravit se sójovým „masem“ nebo jinou náhražkou, například hlívou ústřičnou. Na trhu je velká možnost výběru vhodné náhrady.
Nejhledanější v kategorii Polévky
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
235 | | |
200 | | |
395 | | |
459 | | |
347 | | |
156 | | |
278 | | |
461 | | |
144 | | |
242 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách