Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Luštěniny
keyboard_arrow_right
fazolové lusky vařené

fazolové lusky vařené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - fazolové lusky vařené
Energetická hodnota 35 kcal
= 146 kJ
Bílkoviny 1,9 g
Sacharidy 4,2 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 3,6 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 35 kcal
Bílkoviny 1,9 g
Sacharidy 4,2 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 3,6 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
1,9 g
Sacharidy
4,2 g
Cukry
1,9 g
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
3,6 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
95 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti

Fazolové lusky vařené jsou výbornou přílohou k masu. Fazolky jsou bohaté zejména na vápník, ale najdeme zde i poměrně velké množství železa, draslíku, hořčíku, vitamínů skupiny B, vitamínu K, provitamínu A a dalších živin.

Látka glukokinin, kterou fazolové lusky obsahují, pomáhá snižovat obsah glukózy v krvi, a proto jsou fazolky velmi vhodné při onemocnění cukrovkou. Vařené fazolky jsou nízkokalorické, což ocení pacienti s redukční dietou.

Vařené fazolky lze konzumovat teplé (jako příkrm nebo jeho součást) nebo i studené (saláty). Vařené zelené fazolky výborně chutnají k hovězímu i kuřecímu masu.

Nejhledanější v kategorii Luštěniny

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů