Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Polévky
keyboard_arrow_right
gulášová polévka domácí

gulášová polévka domácí

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - gulášová polévka domácí
Energetická hodnota 65 kcal
= 270 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 5 g
Tuky 3 g
Vláknina 0,51 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 65 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 5 g
Tuky 3 g
Vláknina 0,51 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
5 g
Cukry
0,64 g
Tuky
3 g
Nasycené mastné kyseliny
0,22 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,74 g
Polynenasycené
0,89 g
Cholesterol
10 mg
Vláknina
0,51 g
Sůl
1 g
Voda
86 g
Vápník
19 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
191 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Cholin Cholin
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Selen Selen
Chrom Chrom
Vápník Vápník
Jód Jód
Měď Měď
Fosfor Fosfor
Pektin Pektin
Sodík Sodík
Molybden Molybden
Kobalt Kobalt
Mangan Mangan
Fluor Fluor

Obsah výživných látek v domácí gulášové polévce závisí na volbě jednotlivých ingrediencí a pracovním postupu přípravy pokrmu. Většina domácností má na tuto polévku svůj osvědčený recept, a proto nelze přesně říci, které konkrétní živiny zde najdeme. Mezi základními surovinami k přípravě gulášové polévky bychom však měli najít maso (různé kvality). Často se přidává i zelenina a brambory. Podle tradiční receptury se pokrm zahušťuje klasickou jíškou, ale lze použít i jinou variantu, která jíšku nahradí (například chléb, nastrouhaná brambora, zelenina, zálivka z vody a mouky, škrob, ...).

Vliv gulášové polévky domácí na naše zdraví se bude odvíjet od kvality a poměru jednotlivých ingrediencí a pracovním postupu přípravy pokrmu. Připravíte-li ji z kvalitního masa, zeleniny a brambor, a na zahuštění použijete rozmixovanou zeleninu nebo brambor, pak se hodí pro zdravý životní styl.

Pokud si chcete uvařit zdravější gulášovou polévku, připravujte ji z kvalitních surovin, zahušťujte zeleninou, bramborem či chlebem a nepřidávejte uzeninu. Vegetariáni mohou pokrm připravit se sójovým „masem“ nebo jinou náhražkou, například hlívou ústřičnou. Na trhu je velká možnost výběru vhodné náhrady.

Nejhledanější v kategorii Polévky

Název Energetická hodnota (kcal)
56 add_circle Zapsat
48 add_circle Zapsat
97 add_circle Zapsat
58 add_circle Zapsat
110 add_circle Zapsat
43 add_circle Zapsat
154 add_circle Zapsat
5 add_circle Zapsat
72 add_circle Zapsat
44 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách