menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
zelenina čerstvá rajčata, okurka, ledový salát

zelenina čerstvá rajčata, okurka, ledový salát

Množství x {{unitOption.title}} kus
zelenina čerstvá rajčata, okurka, ledový salát
Energetická hodnota 88 kJ
= 21 kcal
Bílkoviny 0,8 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 88 kJ
Bílkoviny 0,8 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,8 g
Sacharidy
3 g
Cukry
0,2 g
Tuky
0 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
22 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
40 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Pozitivní vliv na zdraví
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Imunita Posiluje imunitu
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Trávení Podporuje trávení
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže

V čerstvé zelenině najdeme mnoho cenných vitamínů a minerálů. Čerstvá zelenina jako rajčata, okurka, ledový salát, má také významný obsah vlákniny a vody.

Vláknina obsažená v zelenině podporuje peristaltiku střev a je prevencí rakoviny tlustého střeva i konečníku. Vitamíny a minerální látky v čerstvé zelenině mají příznivý vliv na lidské zdraví – posilují imunitu, zlepšují stav kůže, vlasů a nehtů, podporují dobré vidění či odolnost proti stresu.

Pokud je to možné, zeleninu před konzumací neloupejte. Ve slupce a těsně pod ní nalezneme největší množství cenných látek. Aby mělo tělo větší přínos z konzumace čerstvé zeleniny, doplňte ji pár kapkami kvalitního oleje (olivový, řepkový, …) nebo ji doplňte jinou potravinou, která obsahuje větší množství tuku (sýr, vejce, ořechy, semínka, ...). Takto naše tělo dokáže využít i obsažené vitamíny rozpustné v tucích (A, D, E a K). Kombinace čerstvých rajčat, okurky a ledového salátu, je i základem pro skvělý salát s čočkou a vejcem.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
59 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
90 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
148 0,01 0,07 0 0,04 add_circle Zapsat
84 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
68 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
182 0,01 0,09 0 0,03 add_circle Zapsat
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
89 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
320 0,02 0,16 0 0,01 add_circle Zapsat
225 0,1 0 0,01 0 add_circle Zapsat
100 0,01 0,03 0,01 add_circle Zapsat
85 0,02 0,02 0 add_circle Zapsat
147 0,02 0,07 0 0,03 add_circle Zapsat
113 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
84 0,01 0,03 0 0,01 add_circle Zapsat
143 0,03 0,03 0 0,04 add_circle Zapsat
306 0,02 0,17 0 0,02 add_circle Zapsat
103 0,03 0,02 0,01 0,02 add_circle Zapsat
457 0,04 0,1 0,06 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách