menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Vejce
keyboard_arrow_right
volské oko (sázené vejce, buličí oko)

volské oko (sázené vejce, buličí oko)

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - volské oko (sázené vejce, buličí oko)
Energetická hodnota 814 kJ
= 194 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 1 g
Tuky 15 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 814 kJ
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 1 g
Tuky 15 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
14 g
Sacharidy
1 g
Cukry
-
Tuky
15 g
Nasycené mastné kyseliny
4 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
6 g
Polynenasycené
3 g
Cholesterol
459 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
69 g
Vápník
55 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
600 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B Vitamín B
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Měď Měď
Sodík Sodík

Volské oko je zažitý lidový název pro smaženou přípravu vajec. Vajíčko se opatrně rozklepne na rozehřátou a tukem vytřenou pánev, je potřeba dát pozor, aby žloutek zůstal neporušený. Správně připravené volské oko má tuhý bílek a tekutý žloutek. Někdy se pro tuto přípravu jídla používá i název sázené vejce nebo buličí oko.

Pravidelná konzumace vajec je prospěšná pro lidský organimus. Vejce je nutričně výživná potravina a kromě vysokého obsahu bílkovin nabízí i vitamín D, E, K, A a důležité vitamíny skupiny B. Samotný vaječný bílek neobsahuje žádný tuk a je bohatý na bílkoviny, a tak je ideální do každého dietního režimu.

Aby se vám povedlo správně připravit volské oko, přikryjte svou pánev pokličkou. Díky tomuto triku docílíte, že bílek bude usmažený, ale žloutek zůstane správně tekutý. Pokud máte v oblibě nápaditá jídla, pak si můžete zakoupit i speciální silikonové formy. Tuto vychytávku ocení zejména děti, na trhu jsou dnes i formy ve tvaru sovičky, kočičky, zajíčka nebo motýlka. Pokud se snažíte o redukci váhy a chcete volské oko zařadit do svého jídelníčku, zkuste ho připravovat na kvalitní nepřilnavé pánvi, kterou dobře rozpálíte a přidáte jen minimum potřebného tuku. Volská oka se výborně hodí k luštěninám, pečivu a k různým salátům.

Nejhledanější v kategorii Vejce

Název Energetická hodnota (kJ)
632 add_circle Zapsat
679 add_circle Zapsat
694 add_circle Zapsat
619 add_circle Zapsat
187 add_circle Zapsat
1 088 add_circle Zapsat
187 add_circle Zapsat
193 add_circle Zapsat
547 add_circle Zapsat
962 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách