menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
vepřový smažený řízek

vepřový smažený řízek

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 928 kJ
= 461 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 28 g
Tuky 30 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 928 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 28 g
Tuky 30 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
20 g
Sacharidy
28 g
Cukry
0,85 g
Tuky
30 g
Nasycené mastné kyseliny
12 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
15 g
Polynenasycené
4 g
Cholesterol
113 mg
Vláknina
1 g
Sůl
3 g
Voda
18 g
Vápník
52 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
990 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Cholin Cholin
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Vápník Vápník
Fluor Fluor
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Chrom Chrom
Kobalt Kobalt
Jód Jód
Měď Měď
Molybden Molybden
Fosfor Fosfor
Negativní vliv na zdraví
Rakovina Riziková potravina, která může v nadměrném množství ovlivnit vznik rakoviny
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Obsah potraviny

vepřový řízek může být z různých částí zvířete. Nejčastěji se používá vepřová kýta, nebo vepřová kotleta. Klasicky se řízek obaluje v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, strouhaném pečivu z bílé mouky a posléze se smaží ve vysoké vrstvě oleje či sádla do zlatova. Podle kvality jednotlivých ingrediencí a způsobu přípravy řízku se odvíjí i obsah živin ve výsledném pokrmu.

Vliv na zdraví

smažené pokrmy nejsou vhodné pro naše zdraví a měly by se na našem jídelníčku objevovat jen zřídka. Pokud již smaženým vepřovým řízkům neodoláte, doporučila bych je připravovat z vepřové kýty (obsahuje asi 3 x méně tuku než libová kotleta) a smažit na kvalitním tuku, který je vhodný pro tuto tepelnou úpravu. Při smažení dbejte i na správnou teplotu. Příliš vysoké teploty způsobují v pokrmu nežádoucí změny. Po usmažení je vhodné nechat okapat přebytečný tuk na papírovém ubrousku. Jako přílohu volte vařené brambory (ideálně ve slupce) a zeleninový salát. Smažené pokrmy nejsou vhodné zejména pro osoby trpící nadváhou či obezitou. Příliš častá konzumace smažených pokrmů může podle některých zdrojů způsobovat vznik rakoviny.

Praktické rady

vepřové maso upravené na přírodní způsob si zachovává více živin a je o mnoho zdravější. Pokud ale trváte na obalovaném řízku a přitom nelpíte na úpravě smažením, můžete zvolit kompromis: obalené maso upečte na vymaštěném plechu v troubě nebo v remosce.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
714 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
800 0,3 0 0,06 add_circle Zapsat
569 0,2 0,05 add_circle Zapsat
435 0,2 0,01 0,02 add_circle Zapsat
716 0,11 0,01 0,14 0 add_circle Zapsat
872 0,17 0 0,15 add_circle Zapsat
728 0,21 0,02 0,05 add_circle Zapsat
712 0,22 0,09 0 add_circle Zapsat
785 0,34 0 0,05 add_circle Zapsat
1 108 0,15 0 0,22 add_circle Zapsat
523 0,2 0 0,05 add_circle Zapsat
725 0,17 0 0,12 add_circle Zapsat
727 0,21 0 0,1 add_circle Zapsat
582 0,21 0 0,08 add_circle Zapsat
937 0,18 0,2 add_circle Zapsat
1 056 0,14 0,06 0,18 0 add_circle Zapsat
440 0,12 0,03 0,03 add_circle Zapsat
670 0,1 0,2 0,04 0,01 add_circle Zapsat
1 048 0,18 0 0,15 add_circle Zapsat
1 197 0,31 0 0,18 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách