menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
treska aljašská

treska aljašská

Množství x {{unitOption.title}} kus
treska aljašská
Energetická hodnota 234 kJ
= 56 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 0,5 g
Tuky 0,4 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 234 kJ
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 0,5 g
Tuky 0,4 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
12 g
Sacharidy
0,5 g
Cukry
0,5 g
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
0,2 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
60 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
600 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Děti Vhodné zejména pro děti
Geriatrie Vhodné pro starší osoby

Treska je pojem, který se používá pro několik rodů mořských ryb z čeledi treskovití. Aljašská treska obsahuje velké množství vody až kolem 80%. Dále tato ryba obsahuje bílkoviny a jen zanedbatelné množství tuku. Z dalších látek je obsažen zejména draslík, sodík, hořčík, vápník, fosfor a vitamín B1, B2 a B12.

Treska je nízkokalorická a lehce stravitelná ryba, a proto se báječně hodí pro všechny osoby redukující svou hmotnost, diabetiky i jedince žijící zdravě nebo dodržující šetřící dietu. Pokud máte rybu bez kostí, prospěje i dětem či seniorům.

Máte-li možnost výběru mezi treskou, která je pomletá a lisovaná do porcí a treskou, která je ve filetech, určitě dejte přednost rybím filetům. Nejvhodnější tepelnou úpravou ryby je vaření, dušení či opékání. Smažení na velkém množství tuku je naopak nevhodné, zejména pokud se podává v kombinaci se smaženou přílohou (hranolky, krokety, ...) a tatarskou omáčkou. Treska samotná je velmi dietní a málo tučná ryba. Aby se rozvinula její plná chuť, je třeba přidat kousek másla či kvalitního oleje. Tresku výborně doplní bramborová kaše či vařené brambory, zeleninový salát či dušená zelenina. Můžete k ní také podávat doma připravený bylinkový dressing. Na jeho přípravu je vhodná petrželka, pažitka či kopr - tyto bylinky v kombinaci s plnotučným či polotučným jogurtem, medem, citronovou šťávou, solí a pepřem, skvěle pozdvihnou chuť pokrmu. Inspirace najdete v našich receptech, zkuste si s námi připravit tresku s rajčaty nebo tresku na špenátu.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
301 0,16 0 0 add_circle Zapsat
344 0,18 0 0,01 0 add_circle Zapsat
344 0,18 0 0,01 add_circle Zapsat
343 0,18 0 0,01 add_circle Zapsat
310 0,17 0 0,01 add_circle Zapsat
420 0,23 0 0,01 add_circle Zapsat
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapsat
871 0,22 0,01 0,12 add_circle Zapsat
872 0,19 0 0,14 add_circle Zapsat
461 0,25 0 0,01 add_circle Zapsat
563 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapsat
1 129 0,21 0 0,21 add_circle Zapsat
352 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
733 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
380 0,17 0 0,02 0 add_circle Zapsat
874 0,21 0,01 0,13 add_circle Zapsat
494 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
670 0,19 0 0,1 add_circle Zapsat
1 451 0,15 0 0,32 add_circle Zapsat
423 0,23 0 0,01 add_circle Zapsat
300 0,14 0,02 0,01 add_circle Zapsat
291 0,15 0 0 add_circle Zapsat
324 0,08 0,02 0,04 0 add_circle Zapsat
830 0,19 0 0,14 add_circle Zapsat
352 0,08 0,08 0,02 0,01 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách