Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
treska aljašská

treska aljašská

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - treska aljašská
Energetická hodnota 56 kcal
= 234 kJ
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 0,5 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 0 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 56 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 0,5 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 0 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
12 g
Sacharidy
0,5 g
Cukry
0,5 g
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
0,2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
60 mg
Vláknina
0 g
Sůl
0 g
Voda
0 g
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
0
PHE
600 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Děti Vhodné zejména pro děti
Geriatrie Vhodné pro starší osoby

Aljašská treska obsahuje velké množství vody, a to až kolem 80%. Dále tato ryba obsahuje bílkoviny a jen zanedbatelné množství tuku. Z dalších látek je obsažen zejména draslík, sodík, hořčík, vápník, fosfor a vitamín B1, B2 a B12. Treska je pojem, který se používá pro několik rodů mořských ryb z čeledi treskovití.

Treska je nízkokalorická a lehce stravitelná ryba, a proto se báječně hodí pro všechny osoby redukující svou hmotnost, diabetiky i jedince žijící zdravě nebo dodržující šetřící dietu. Pokud máte rybu bez kostí, prospěje i dětem či seniorům.

Máte-li možnost výběru mezi treskou, která je pomletá a lisovaná do porcí a treskou, která je ve filetech, určitě dejte přednost rybím filetům. Nejvhodnější tepelnou úpravou ryby je vaření, dušení či opékání. Smažení na velkém množství tuku je naopak nevhodné, zejména pokud se podává v kombinaci se smaženou přílohou (hranolky, krokety, ...) a tatarskou omáčkou. Treska samotná je velmi dietní a málo tučná ryba. Aby se rozvinula její plná chuť, je třeba přidat kousek másla či kvalitního oleje. Tresku výborně doplní bramborová kaše či vařené brambory, zeleninový salát či dušená zelenina. Můžete k ní také podávat doma připravený bylinkový dressing. Na jeho přípravu je vhodná petrželka, pažitka či kopr - tyto bylinky v kombinaci s plnotučným či polotučným jogurtem, medem, citronovou šťávou, solí a pepřem, skvěle pozdvihnou chuť pokrmu. Inspirace najdete v našich receptech, zkuste si s námi připravit tresku s rajčaty.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kcal)
64 add_circle Zapsat
75 add_circle Zapsat
68 add_circle Zapsat
73 add_circle Zapsat
74 add_circle Zapsat
158 add_circle Zapsat
56 add_circle Zapsat
88 add_circle Zapsat
136 add_circle Zapsat
67 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů