menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
aljašská treska filety

aljašská treska filety

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - aljašská treska filety
Energetická hodnota 64 kcal
= 269 kJ
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0,5 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 64 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0,5 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
15 g
Sacharidy
0 g
Cukry
0 g
Tuky
0,5 g
Nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
0,25 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
750 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-

Aljašská treska filety je opracovaný výrobek zbavený kůže a kostí. Výrobek obsahuje velké množství bílkovin a vody. Výhodou je velmi malé množství tuku. Obsahuje minerální látky jako draslík, sodík, hořčík, vápník, fosfor a vitamín B1, B2 a B12. Treska je pojem, který se používá pro několik rodů mořských ryb z čeledi treskovití.

Díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuku, a tedy i kalorií, je treska ideální potravina i do redukčního režimu. Rybí maso je i snadno stravitelné, a tak ho mohou konzumovat i senioři a děti. Je však nutné dávat pozor na případné kosti.

Treska je velmi dietní ryba, a tak k ní můžete přidat trochu kvalitního tuku - másla nebo olivového oleje. Její chuť bude pak mnohem lahodnější. Za nejlepší tepelnou úpravu ryb se považuje je vaření, dušení či opékání. Naproste nevhodné je dlouhé smažení na velkém množství nekvalitního tuku, obzvláště v případě, že jako přílohu zvolíte smažené hranolky s tatarkou. Místo této přílohy si vyberte vařené brambory nebo bramborovou kaši a doma připravený bylinkový dressing. Na jeho přípravu je vhodná petrželka, pažitka či kopr - tyto bylinky v kombinaci s plnotučným či polotučným jogurtem, medem, citronovou šťávou, solí a pepřem, skvěle pozdvihnou chuť pokrmu. Inspirace najdete v našich receptech, zkuste si s námi připravit brokolicovo-batátové pyré s treskou nebo brokolicové fašírky.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kcal)
88 add_circle Zapsat
69 add_circle Zapsat
61 add_circle Zapsat
68 add_circle Zapsat
74 add_circle Zapsat
100 add_circle Zapsat
211 add_circle Zapsat
204 add_circle Zapsat
175 add_circle Zapsat
127 add_circle Zapsat
128 add_circle Zapsat
139 add_circle Zapsat
136 add_circle Zapsat
320 add_circle Zapsat
368 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách