Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Obilné výrobky
keyboard_arrow_right
Rýže
keyboard_arrow_right
rýže dlouhozrnná Lagris varné sáčky

rýže dlouhozrnná Lagris varné sáčky

(Lagris)
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 353 kcal
= 1 480 kJ
Bílkoviny 7,9 g
Sacharidy 78 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 0,5 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 353 kcal
Bílkoviny 7,9 g
Sacharidy 78 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 0,5 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
7,9 g
Sacharidy
78 g
Cukry
0,5 g
Tuky
0,5 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
0,5 g
Sůl
0,01 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
376 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Cholin Cholin
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Železo Železo
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Měď Měď
Selen Selen
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Trávení Podporuje trávení
Imunita Posiluje imunitu
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Vlasy Zlepšuje stav vlasů

Rýže dlouhozrnná Lagris neobsahuje téměř žádné tuk, má velmi nízký obsah cholesterolu a sodíku a je zdrojem rychlé energie. Mastných kyselin je jen malé množství, jsou nenasycené a mají velkou biologickou hodnotu. Sacharidy představují velkou část hmotnosti rýžového zrna. Mezi přítomné minerály patří například mangan a železo, i selen, fosfor, zinek, měď a vápník. Nejvíce zastoupené jsou vitamíny skupiny B a vitamín E.

Rýže neobsahuje lepek, je vhodnou potravinou pro lidi s celiakií. Posiluje imunitní systém, pomáhá se zbavovat toxinů a působí na zdraví pokožky, vlasů a nehtů a zpomaluje proces stárnutí. Zlepšuje trávení a stabilizuje obsah cukru v krvi. Nenadýmá, proto je ideální při žaludeční a žlučníkové dietě. Rýžový odvar pomáhá při vysokých teplotách a zánětech, zmírňuje průjem i zácpu, léčí trávicí a střevní potíže. Je dobrou prevencí ledvinových kamenů. Pomáhá snižovat riziko rakoviny tlustého střeva, prsu a prostaty, snižuje krevní tlak a udržuje zdravé srdce.

Proti rozvaření rýže můžeme přilít do vařící vody trochu studeného mléka. Při vaření ve varných sáčcích dochází ke ztrátě cenných vitamínů, protože vodu s vyvařenými vitamíny většinou vylejeme. Proto je lepší rýži podusit. Rýži a vodu kombinujeme v poměru 1:1 a vaříme do té doby, než se všechna voda vypaří.

Nejhledanější v kategorii Rýže

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů