menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Hotová jídla
keyboard_arrow_right
Omeleta ze tří vajec základ

Omeleta ze tří vajec základ

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 670 kJ
= 160 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 2 g
Tuky 11 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 670 kJ
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 2 g
Tuky 11 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
12 g
Sacharidy
2 g
Cukry
-
Tuky
11 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
600 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Mangan Mangan
Jód Jód
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Selen Selen
Sodík Sodík
Zinek Zinek
Měď Měď
Vápník Vápník
Železo Železo
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Imunita Posiluje imunitu
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu

Vaječná omeleta se připravuje z rozšlehaných osolených vajec, která se vlijí na pánev s troškou tuku (nebo bez) a opečou do zlatova.

Pokud vaječnou omeletu občas zařadíte na jídelníček, neměl by to být problém. Při přípravě šetřete s přidaným tukem, solí a vhodně zvolte náplň a příkrm. Konzumace vajec díky přítomnosti peptidů snižuje vysoký krevní tlak. Vejce jsou vynikajícím zdrojem bílkovin , snižují hladinu cholesterolu v krvi. Látky ve vejci obsažené pomáhají snižovat riziko srdečních chorob, napomáhají lepšímu fungování imunitního systému. Přítomnost síry napomáhá k zlepšení kvality vlasů a nehtů a další látky obsažené ve vejcích mají příznivý vliv na lidskou paměť.

Při přípravě vaječné omelety můžete do rozšlehaných vajec přidat trošku perlivé vody či minerálky. Omeleta by pak měla být nadýchanější. Držíte-li redukční dietu nebo máte-li problém s cholesterolem, můžete si připravit omeletu z jednoho celého vejce a několika bílků nebo pouze z bílků. Obsah tuku v pokrmu se pak významně sníží. Nezapomínejte však, že i při redukční dietě je vhodné tuky konzumovat (i když v menším množství). Omelety se často plní (šunkou, sýrem, salámem, marmeládou, povidly, nugetou apod.) a zdobí (zeleninou, ovocem, šlehačkou aj.).

Nejhledanější v kategorii Hotová jídla

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
670 12 2 11 add_circle Zapsat
488 15 6 3 3 add_circle Zapsat
540 7 21 2 0,7 add_circle Zapsat
135 3 4 0,3 2 add_circle Zapsat
677 12 4 11 0,62 add_circle Zapsat
1 825 22 19 30 0,74 add_circle Zapsat
873 10 30 3 add_circle Zapsat
1 136 17 40 10 2 add_circle Zapsat
488 4 19 3 2 add_circle Zapsat
935 7 39 4 2 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách