menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná
keyboard_arrow_right
Okurky 5-7 cm Znojmia

Okurky 5-7 cm Znojmia

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - Okurky 5-7 cm Znojmia
Energetická hodnota 119 kJ
= 28 kcal
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,1 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 119 kJ
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,1 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
0,4 g
Sacharidy
6 g
Cukry
5 g
Tuky
0,1 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
0,8 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
20 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B Vitamín B
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Selen Selen
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Trávení Podporuje trávení
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny

Okurky Znojmia jsou naložené v nálevu obsahující vodu, ocet, cukr, cibuli, sůl, hořčičné semeno a stabilizátory. Samotné okurky mají nízkou energetickou hodnotu, protože obsahují 96 % vody. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky. Obsahují malé množství proteinů, sacharidů a tuků.

Okurka podporuje vylučování moči, snižuje ukládání kyseliny močové v těle. Využívá se na srdeční a ledvinové problémy, pomáhá při otocích a léčbě ledvinových nebo žlučových kamenů. Díky obsahu vlákniny je i mírně projímavá. Okurka se podílí i na udržování krevního tlaku, slouží jako prevence proti rakovině a působí hojivě na pokožku. Okurky jsou hůře stravitelné, proto nejsou vhodné pro šetřicí diety. Lák z okurek je podle babských rad dobrým lékem na kocovinu.

Nakládané okurky se nejlépe se hodí jako doplněk nebo příloha k jídlu. Aby se kyselost znojemských okurek zjemnila, je dobré je před použitím lehce orestovat na másle. Do salátu je lepší je nekrájet na velké kostky a do omáček nastrouhat nahrubo. Do omáček se dá použít i kvalitní lák, třeba do klasické znojemské omáčky.

Nejhledanější v kategorii Zelenina konzervovaná

Název Energetická hodnota (kJ)
119 add_circle Zapsat
93 add_circle Zapsat
334 add_circle Zapsat
581 add_circle Zapsat
131 add_circle Zapsat
109 add_circle Zapsat
247 add_circle Zapsat
84 add_circle Zapsat
465 add_circle Zapsat
427 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách