Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná
keyboard_arrow_right
Okurky 5-7 cm (sterilované, kyselé) Znojmia

Okurky 5-7 cm (sterilované, kyselé) Znojmia

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - Okurky 5-7 cm (sterilované, kyselé) Znojmia
Energetická hodnota 28 kcal
= 119 kJ
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,1 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 28 kcal
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0,1 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,4 g
Sacharidy
6 g
Cukry
5 g
Tuky
0,1 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
0,8 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
20 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B Vitamín B
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Selen Selen
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Trávení Podporuje trávení
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny

Okurky 5-7 cm (sterilované, kyselé) Znojmia jsou naložené v nálevu obsahující vodu, ocet, cukr, cibuli, sůl, hořčičné semeno a stabilizátory. Samotné okurky mají nízkou energetickou hodnotu, protože obsahují 96% vody. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky. Obsahují malé množství proteinů, sacharidů a tuků.

Okurka podporuje vylučování moči a snižuje ukládání kyseliny močové v těle. Využívá se na srdeční a ledvinové problémy, pomáhá při otocích a léčbě ledvinových nebo žlučových kamenů. Díky obsahu vlákniny je i mírně projímavá. Okurka se podílí i na udržování krevního tlaku, slouží jako prevence proti rakovině a působí hojivě na pokožku. Okurky jsou hůře stravitelné, proto nejsou vhodné pro šetřící diety. Lák z okurek je podle babských rad dobrým lékem na kocovinu.

Nakládané okurky se nejlépe se hodí jako doplněk nebo příloha k jídlu. Aby se kyselost znojemských okurek zjemnila je dobré je před použitím lehce orestovat na másle. Do salátu je lepší je nakrájet na velké kostky a do omáček nastrouhat nahrubo. Do omáček se dá použít i kvalitní lák, třeba do klasické znojemské omáčky.

Nejhledanější v kategorii Zelenina konzervovaná

Název Energetická hodnota (kcal)
28 add_circle Zapsat
80 add_circle Zapsat
29 add_circle Zapsat
139 add_circle Zapsat
22 add_circle Zapsat
253 add_circle Zapsat
143 add_circle Zapsat
141 add_circle Zapsat
29 add_circle Zapsat
26 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách