menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Sýry měkké a tvrdé
keyboard_arrow_right
mozzarella Galbani

mozzarella Galbani

Množství x {{unitOption.title}} kus
mozzarella Galbani
Energetická hodnota 997 kJ
= 238 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 2 g
Tuky 18 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 997 kJ
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 2 g
Tuky 18 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
17 g
Sacharidy
2 g
Cukry
1 g
Tuky
18 g
Nasycené mastné kyseliny
13 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
0,7 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
850 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín A Vitamín A
Cholin Cholin
Obsahuje minerální látky
Selen Selen
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Sodík Sodík
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Železo Železo
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Játra Působí kladně na stav jater
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Zuby Působí kladně na zuby
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí

Mozzarella je sýr z točeného tvarohu, originál pochází z bůvolího mléka. Mozzarella Galbani je bohatá na velké množství kvalitních bílkovin. Její energetický obsah není vysoký, obsahuje velké množství vody a vápníku. Fosforu, soli a sodíku je zde velmi málo.

Mozzarella je vhodná pro dietu šetřící ledviny a játra. Díky nízkému obsahu soli a sodíku se pak hodí i pro dietu při vyšším krevním tlaku. Obsažené bílkoviny podporují růst svalů. Díky obsaženému vápníku konzumace mozzarely také zvyšuje odolnost proti zubnímu kazu a snižuje riziko osteoporózy.

Využít ji můžeme do studené i teplé kuchyně. Hodí se dokonale k těstovinám, na zapečení polentového koláče, na pizzu nebo s ní lze plnit maso a zeleninu. Své uplatnění najde i v různých salátech. Mozzarella by neměla by být vystavená tepelným šokům a neměla by se ani podávat studená. V nálevu vydrží čerstvá asi 3 až 4 dny, poté postupně ztrácí své aroma i konzistenci. Před použitím ji vyndejte z lednice několik hodin předem. Pokud jste ji předem zapomněli vyndat, ponořte ji zhruba na pět minut (i s nálevem) do vody o teplotě 35 stupňů.

Nejhledanější v kategorii Sýry měkké a tvrdé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 089 0,2 0,02 0,19 add_circle Zapsat
989 0,17 0,02 0,18 add_circle Zapsat
1 206 0,24 0,01 0,2 0 add_circle Zapsat
553 0,15 0,02 0,07 add_circle Zapsat
1 042 0,13 0,2 0,13 add_circle Zapsat
1 100 0,27 0,02 0,16 add_circle Zapsat
1 101 0,27 0 0,17 0 add_circle Zapsat
497 0,11 0,03 0,07 add_circle Zapsat
1 064 0,27 0 0,16 0 add_circle Zapsat
541 0,28 0,03 0 0 add_circle Zapsat
1 390 0,18 0,02 0,28 add_circle Zapsat
1 428 0,26 0,01 0,26 add_circle Zapsat
455 0,11 0,03 0,06 add_circle Zapsat
1 100 0,27 0 0,17 add_circle Zapsat
690 0,19 0,02 0,09 add_circle Zapsat
541 0,28 0,03 0 add_circle Zapsat
1 223 0,05 0,03 0,29 add_circle Zapsat
985 0,32 0,02 0,11 0 add_circle Zapsat
1 195 0,17 0,12 0,19 add_circle Zapsat
853 0,22 0 0,17 add_circle Zapsat
1 215 0,3 0 0,19 add_circle Zapsat
1 378 0,23 0 0,26 0 add_circle Zapsat
1 213 0,24 0,02 0,21 add_circle Zapsat
1 184 0,22 0,02 0,13 add_circle Zapsat
655 0,19 0,01 0,09 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách