Mozzarella light Galbani je méně kalorická verze klasického známého produktu. Mozzarela je sýr vyráběný z točeného tvarohu, jeho originál se vyrábí z bůvolího mléka. Je bohatá na velké množství kvalitních bílkovin. Mozzarella je tvořena velkým množstvím vody a vápníku.
Mozzarella light Galbani
Bílkoviny | 19 g |
Sacharidy | 2 g |
Cukry | 1 g |
Tuky | 9 g |
Nasycené mastné kyseliny | 6,3 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0 g |
Polynenasycené | 0 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | 0 g |
Sůl | 0,7 g |
Voda | 0 g |
Vápník | 0 mg |
GI | 0 |
PHE | 950 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Poněvadž má tento výrobek málo soli, sodíku a fosforu, pak je možné ho doporučit i pro osoby s vyšším krevním tlakem. Mozzarella light je i vhodná pro dietu šetřící ledviny a játra. Bílkoviny nám pomohou s růstem svalů a obsažený vápník pomáhá jako prevence proti zubnímu kazu a osteoporóze.
Mozzarella light Galbani najde své využití v teplé a studené kuchyni, a navíc vám i ušetří nějakou tu kalorii. Můžete ji použít na pizzu, do salátu (např. čočkového). Mozzarellou je možné plnit i maso nebo zeleninu (paprika, lilek, cuketa, ...). Ani light verze mozzarelly nemá ráda velké teplotní výkyvy a nedoporučuje se servírovat studená. V nálevu vydrží čerstvá asi 3–4 dny, pak se bohužel vytrácí její aroma a mění se konzistence. Chcete-li si ji tedy nejvíce vychutnat, pak je nechte před konzumací několik hodin odpočinout při pokojové teplotě. Pokud jste ji nestihli vyndat a potřebujete jí hned použít, pak jí dejte i s nálevem asi na pět minut do vody o teplotě 35 stupňů.
Nejhledanější v kategorii Sýry měkké a tvrdé
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
164 | |