menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Sýry měkké a tvrdé
keyboard_arrow_right
mozzarella light Galbani

mozzarella light Galbani

Množství x {{unitOption.title}} kus
mozzarella light Galbani
Energetická hodnota 690 kJ
= 165 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 2 g
Tuky 9 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 690 kJ
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 2 g
Tuky 9 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
19 g
Sacharidy
2 g
Cukry
1 g
Tuky
9 g
Nasycené mastné kyseliny
6 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
0,7 g
Voda
-
Vápník
2 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
950 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Cholin Cholin
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Játra Působí kladně na stav jater
Zuby Působí kladně na zuby

Mozzarella light Galbani je méně kalorická verze klasického známého produktu. Mozzarela je sýr vyráběný z točeného tvarohu, jeho originál se vyrábí z bůvolího mléka. Je bohatá na velké množství kvalitních bílkovin. Mozzarella je tvořena velkým množstvím vody a vápníku.

Poněvadž má tento výrobek málo soli, sodíku a fosforu, pak je možné ho doporučit i pro osoby s vyšším krevním tlakem. Mozzarella light je i vhodná pro dietu šetřící ledviny a játra. Bílkoviny nám pomohou s růstem svalů a obsažený vápník pomáhá jako prevence proti zubnímu kazu a osteoporóze.

Mozzarella light Galbani najde své využití v teplé a studené kuchyni, a navíc vám i ušetří nějakou tu kalorii. Můžete ji použít na pizzu, do salátu (např. čočkového). Mozzarellou je možné plnit i maso nebo zeleninu (paprika, lilek, cuketa, ...). Ani light verze mozzarelly nemá ráda velké teplotní výkyvy a nedoporučuje se servírovat studená. V nálevu vydrží čerstvá asi 3–4 dny, pak se bohužel vytrácí její aroma a mění se konzistence. Chcete-li si ji tedy nejvíce vychutnat, pak je nechte před konzumací několik hodin odpočinout při pokojové teplotě. Pokud jste ji nestihli vyndat a potřebujete jí hned použít, pak jí dejte i s nálevem asi na pět minut do vody o teplotě 35 stupňů.

Nejhledanější v kategorii Sýry měkké a tvrdé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 382 0,25 0 0,25 0 add_circle Zapsat
1 101 0,27 0 0,17 0 add_circle Zapsat
497 0,11 0,03 0,07 add_circle Zapsat
1 064 0,27 0 0,16 0 add_circle Zapsat
1 100 0,27 0 0,17 add_circle Zapsat
989 0,17 0,02 0,18 add_circle Zapsat
1 376 0,18 0,02 0,28 0 add_circle Zapsat
1 460 0,26 0 0,28 0 add_circle Zapsat
455 0,11 0,03 0,06 add_circle Zapsat
541 0,28 0,03 0 0 add_circle Zapsat
1 118 0,22 0,02 0,19 add_circle Zapsat
1 341 0,34 0 0,22 add_circle Zapsat
1 068 0,28 0,02 0,15 add_circle Zapsat
921 0,17 0,02 0,16 0 add_circle Zapsat
1 628 0,26 0 0,32 add_circle Zapsat
1 478 0,26 0 0,28 add_circle Zapsat
1 105 0,28 0 0,16 add_circle Zapsat
1 214 0,24 0,02 0,21 add_circle Zapsat
523 0,3 0 0 0 add_circle Zapsat
1 223 0,05 0,03 0,29 0 add_circle Zapsat
Barbora Zindelová: Jak chutná Barcelona
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Získejte speciální talíř, jenž byl vyroben pro aplikaci www.kaloricketabulky.cz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách