menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Maso drůbeží
keyboard_arrow_right
kuřecí smažený řízek

kuřecí smažený řízek

Množství x {{unitOption.title}} kus
kuřecí smažený řízek
Energetická hodnota 1 556 kJ
= 372 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 3 g
Tuky 18 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 556 kJ
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 3 g
Tuky 18 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
22 g
Sacharidy
3 g
Cukry
0,98 g
Tuky
18 g
Nasycené mastné kyseliny
8 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
8 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
99 mg
Vláknina
1 g
Sůl
2 g
Voda
26 g
Vápník
51 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 096 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Cholin Cholin
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Měď Měď
Chrom Chrom
Železo Železo
Sodík Sodík
Jód Jód
Fluor Fluor
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Kobalt Kobalt
Molybden Molybden
Selen Selen
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Negativní vliv na zdraví
Zažívání Může způsobit zažívací potíže
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Obsah potraviny

Hlavní součástí kuřecího řízku je kuřecí maso různé tučnosti a kvality (prsní, stehenní, bio, z velkochovu…). Maso je zpravidla obaleno v hladké mouce, poté ve směsi z rozšlehaných vajec s mlékem a solí a nakonec ve strouhance z bílého pečiva. Někdy se maso obaluje v jiném typu obalu – například v kukuřičných lupíncích, sezamovém semínku, mletých ořeších aj. Když je maso obalené, smaží se ve větším množství tuku na pánvi nebo ve fritéze. Ke smažení se nejčastěji používá rostlinný olej nebo vepřové sádlo.

Vliv na zdraví

Smažené pokrmy nejsou příliš vhodné pro běžný jídelníček. Bývají bohaté na tuk, mají vysokou energetickou hodnotu a při jejich přípravě mohou vznikat kancerogenní látky.

Praktické rady

Pokud se rozhodnete maso smažit, volte teplotu 150-190 stupňů Celsia. Při vyšších teplotách vzniká namodralý kouř, který je známkou nežádoucích chemických změn. Po usmažení řízek nechte řádně okapat od přebytečného oleje nebo jej na chvilku položte na papírovou utěrku.

Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
461 0,23 0 0,01 add_circle Zapsat
471 0,21 0,01 0,03 0 add_circle Zapsat
766 0,29 0 0,07 add_circle Zapsat
454 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
900 0,28 0 0,12 add_circle Zapsat
540 0,17 0,02 0,06 0 add_circle Zapsat
440 0,24 0 0,01 add_circle Zapsat
631 0,29 0 0,03 add_circle Zapsat
460 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
690 0,31 0 0,04 add_circle Zapsat
712 0,27 0 0,07 add_circle Zapsat
460 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
431 0,2 0,01 0,02 add_circle Zapsat
596 0,13 0,02 0,09 add_circle Zapsat
706 0,28 0 0,06 add_circle Zapsat
428 0,2 0 0,01 add_circle Zapsat
798 0,27 0 0,08 add_circle Zapsat
884 0,31 0,02 0,09 0 add_circle Zapsat
356 0,19 0 0,01 add_circle Zapsat
736 0,19 0,1 0,07 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách