Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso drůbeží
keyboard_arrow_right
kuřecí smažený řízek

kuřecí smažený řízek

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kuřecí smažený řízek
Energetická hodnota 310 kcal
= 1 300 kJ
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 15 g
Tuky 18 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 310 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 15 g
Tuky 18 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
22 g
Sacharidy
15 g
Cukry
0,98 g
Tuky
18 g
Nasycené mastné kyseliny
8 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
8 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
99 mg
Vláknina
1 g
Sůl
2 g
Voda
26 g
Vápník
51 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 096 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Cholin Cholin
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Měď Měď
Chrom Chrom
Železo Železo
Sodík Sodík
Jód Jód
Fluor Fluor
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Kobalt Kobalt
Molybden Molybden
Selen Selen
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Negativní vliv na zdraví
Zažívání Může způsobit zažívací potíže
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu

Hlavní součástí kuřecího smaženého řízku je kuřecí maso různé tučnosti a kvality (prsní, stehenní, bio, z velkochovu…). Maso je zpravidla obaleno v hladké mouce, poté ve směsi z rozšlehaných vajec s mlékem a solí a nakonec ve strouhance z bílého pečiva. Někdy se maso obaluje v jiném typu obalu – například v kukuřičných lupíncích, sezamovém semínku, mletých ořeších aj. Když je maso obalené, smaží se ve větším množství tuku na pánvi nebo ve fritéze. Ke smažení se nejčastěji používá rostlinný olej nebo vepřové sádlo.

Smažené pokrmy nejsou vhodné pro běžný jídelníček a jsou zcela nevhodné pro redukční dietu. Bývají bohaté na tuk, mají vysokou energetickou hodnotu a při jejich přípravě mohou vznikat kancerogenní látky. Nadměrný příjem nevhodného tuku způsobuje ucpávání tepen, ztížený průchod krve, zvýšené hodnoty cholesterolu a rozvoj obezity.

Pokud se rozhodnete maso smažit, volte teplotu 150-190 stupňů Celsia. Při vyšších teplotách vzniká namodralý kouř, který je známkou nežádoucích chemických změn. Po usmažení řízek nechte řádně okapat od přebytečného oleje nebo jej na chvilku položte na papírovou utěrku. Jako přílohu ideálně zvolte už jen lehký zeleninový salát, který vám dodá potřebné vitamíny, minerály a vlákninu.

Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží

Název Energetická hodnota (kcal)
106 add_circle Zapsat
184 add_circle Zapsat
145 add_circle Zapsat
150 add_circle Zapsat
183 add_circle Zapsat
221 add_circle Zapsat
189 add_circle Zapsat
120 add_circle Zapsat
94 add_circle Zapsat
149 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách