Hlavní součástí kuřecího smaženého řízku je kuřecí maso různé tučnosti a kvality (prsní, stehenní, bio, z velkochovu…). Maso je zpravidla obaleno v hladké mouce, poté ve směsi z rozšlehaných vajec s mlékem a solí a nakonec ve strouhance z bílého pečiva. Někdy se maso obaluje v jiném typu obalu – například v kukuřičných lupíncích, sezamovém semínku, mletých ořeších aj. Když je maso obalené, smaží se ve větším množství tuku na pánvi nebo ve fritéze. Ke smažení se nejčastěji používá rostlinný olej nebo vepřové sádlo.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby keyboard_arrow_right
Maso drůbeží keyboard_arrow_right
kuřecí smažený řízek
kuřecí smažený řízek
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 300 kJ
= 310 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 15 g
Tuky 18 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 300 kJ
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 15 g
Tuky 18 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 22 g |
Sacharidy | 15 g |
Cukry | 0,98 g |
Tuky | 18 g |
Nasycené mastné kyseliny | 8 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 8 g |
Polynenasycené | 2 g |
Cholesterol | 99 mg |
Vláknina | 1 g |
Sůl | 2 g |
Voda | 26 g |
Vápník | 51 mg |
GI | |
PHE | 1 096 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Cholin Cholin
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Měď Měď
Chrom Chrom
Železo Železo
Sodík Sodík
Jód Jód
Fluor Fluor
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Kobalt Kobalt
Molybden Molybden
Selen Selen
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Negativní vliv na zdraví
Zažívání Může způsobit zažívací potíže
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Smažené pokrmy nejsou vhodné pro běžný jídelníček a jsou zcela nevhodné pro redukční dietu. Bývají bohaté na tuk, mají vysokou energetickou hodnotu a při jejich přípravě mohou vznikat kancerogenní látky. Nadměrný příjem nevhodného tuku způsobuje ucpávání tepen, ztížený průchod krve, zvýšené hodnoty cholesterolu a rozvoj obezity.
Pokud se rozhodnete maso smažit, volte teplotu 150-190 stupňů Celsia. Při vyšších teplotách vzniká namodralý kouř, který je známkou nežádoucích chemických změn. Po usmažení řízek nechte řádně okapat od přebytečného oleje nebo jej na chvilku položte na papírovou utěrku. Jako přílohu ideálně zvolte už jen lehký zeleninový salát, který vám dodá potřebné vitamíny, minerály a vlákninu.
Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
461 | | |
766 | | |
606 | | |
766 | | |
454 | | |
549 | | |
808 | | |
657 | | |
601 | | |
460 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách