Kuřecí maso dušené je nutričně hodnotné, lehce stravitelné a má nízký obsah tuků (nasycené i nenasycené mastné kyseliny v rovnováze), ale zároveň mnoho bílkovin s velkým obsahem důležitých aminokyselin. Kuřecí maso má vyšší obsah cholesterolu, ale je libovější v porovnání s jinými masy. Mezi významné minerály patří fosfor, hořčík, železo, vápník, draslík, selen, zinek nebo měď. Obsahuje převážně vitamíny ze skupiny B, například B3 a B6. Kromě toho tu najdete ale zastoupení i dalších vitamínů jako například A, C, E nebo K.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby keyboard_arrow_right
Maso drůbeží keyboard_arrow_right
kuřecí maso dušené
kuřecí maso dušené
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 169 kcal
= 709 kJ
Bílkoviny 27,29 g
Sacharidy 0 g
Tuky 6,71 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 169 kcal
Bílkoviny 27,29 g
Sacharidy 0 g
Tuky 6,71 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 27,29 g |
Sacharidy | 0 g |
Cukry | - |
Tuky | 6,71 g |
Nasycené mastné kyseliny | 1,76 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 2,36 g |
Polynenasycené | 1,41 g |
Cholesterol | 83 mg |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | 66,81 g |
Vápník | 14 mg |
GI | |
PHE | 1 364,5 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Cholin Cholin
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Železo Železo
Selen Selen
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Imunita Posiluje imunitu
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Díky nízkému obsahu tuku se dobře hodí pro redukční diety. Podílí se na řízení hladiny krevního cukru a má schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny. Konzumace kuřecího mase zvyšuje účinnost imunitního systému a ovlivňuje energetický metabolismus. Díky přítomnosti fosforu udržuje zdravé zuby a kosti a má protizánětlivé účinky.
Nekupujte křehčené kuřecí maso, obsahuje zbytečně moc vody, škrobu a éček. Při dušení nesmí být množství tekutiny větší než 2/3 objemu suroviny, aby jídlo nemělo charakter pokrmu vařeného. Na rozdíl od vaření se při dušení zachovává většina živin. Zkuste s námi třeba chutný recept na kuřecí prsa na kořenové zelenině.
Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
161 | | |
131 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů