Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso drůbeží
keyboard_arrow_right
kuřecí maso dušené

kuřecí maso dušené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kuřecí maso dušené
Energetická hodnota 169 kcal
= 709 kJ
Bílkoviny 27,29 g
Sacharidy 0 g
Tuky 6,71 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 169 kcal
Bílkoviny 27,29 g
Sacharidy 0 g
Tuky 6,71 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
27,29 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
6,71 g
Nasycené mastné kyseliny
1,76 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
2,36 g
Polynenasycené
1,41 g
Cholesterol
83 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
66,81 g
Vápník
14 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 364,5 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Cholin Cholin
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Železo Železo
Selen Selen
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Imunita Posiluje imunitu
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny

Kuřecí maso dušené je nutričně hodnotné, lehce stravitelné a má nízký obsah tuků (nasycené i nenasycené mastné kyseliny v rovnováze), ale zároveň mnoho bílkovin s velkým obsahem důležitých aminokyselin. Kuřecí maso má vyšší obsah cholesterolu, ale je libovější v porovnání s jinými masy. Mezi významné minerály patří fosfor, hořčík, železo, vápník, draslík, selen, zinek nebo měď. Obsahuje převážně vitamíny ze skupiny B, například B3 a B6. Kromě toho tu najdete ale zastoupení i dalších vitamínů jako například A, C, E nebo K.

Díky nízkému obsahu tuku se dobře hodí pro redukční diety. Podílí se na řízení hladiny krevního cukru a má schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny. Konzumace kuřecího mase zvyšuje účinnost imunitního systému a ovlivňuje energetický metabolismus. Díky přítomnosti fosforu udržuje zdravé zuby a kosti a má protizánětlivé účinky.

Nekupujte křehčené kuřecí maso, obsahuje zbytečně moc vody, škrobu a éček. Při dušení nesmí být množství tekutiny větší než 2/3 objemu suroviny, aby jídlo nemělo charakter pokrmu vařeného. Na rozdíl od vaření se při dušení zachovává většina živin. Zkuste s námi třeba chutný recept na kuřecí prsa na kořenové zelenině.

Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží

Název Energetická hodnota (kcal)
161 add_circle Zapsat
131 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů