Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
ječné kroupy vařené

ječné kroupy vařené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - ječné kroupy vařené
Energetická hodnota 112 kcal
= 468 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 22 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 112 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 22 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
22 g
Cukry
0,28 g
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,03 g
Polynenasycené
0,13 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
4 g
Sůl
0,01 g
Voda
72 g
Vápník
18 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
155 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení

Ječné kroupy vařené mohou sloužit jako základ jídla nebo i jako příloha. Ječmen obsahuje minerální látky jako hořčík, fosfor, zinek, železo a vitamín PP.

Ječmen je zdravá potravina, která patří na zdravý jídelníček. Obsahuje vitamíny B užitečné pro nervový systém. Další výhodou perlového ječmene je velké množství vlákniny, takže jeho konzumace normalizuje stolici a trávení. Ve vařené formě obsahují obiloviny hodně fosforu, draslíku, hořčíku a síry. Kaše díky své viskozitě blahodárně působí na žaludek a střeva.

Podle chuti se do vařeného ječmene přidává maso, kuře, houby, mrkev nebo jiná zelenina. Je to také vynikající příloha, která je vhodná i pro různé diety (u gastrointestinálních onemocnění je povolen pouze malý perličkový ječmen). Z vařeného perlového ječmene můžete připravovat polévky, saláty, náplně do koláčů. Velmi tradičním a známým pokrmem je vánoční kuba. Chuť obilovin se zlepší, pokud do ní přidáte máslo a trochu soli.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kcal)
85 add_circle Zapsat
115 add_circle Zapsat
117 add_circle Zapsat
212 add_circle Zapsat
113 add_circle Zapsat
66 add_circle Zapsat
236 add_circle Zapsat
119 add_circle Zapsat
24 add_circle Zapsat
145 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách